Članek
Pogled s klopi na tekmo, ki je vznemirila strasti
GOL KRONAVETRA JE BIL REGULAREN
Rok Kronaveter je zadel dvakrat, priznan mu je bil le en zadetek...
Foto: Grega Wernig
Po razburljivem dogajanju v Ljudskem vrtu remi v tekmi, ki je vznemirila strasti. Pomnili jo bomo po predstavitvi novega obraza v začetni enajsterici, žal pa še bolj po številnih dvomljivih situacijah. Predvsem v našo škodo…

“Zahtevna tekma, kot smo tudi pričakovali. Proti fizično močni ekipi, ki igra dobro na protinapade. Če ne bi bila gostom dosojena enajstmetrovka, bi imela tekma drugačen potek. Treba je omeniti, da je imel sodnik precej težek večer... Na žalost predvsem za nas, saj bi morali zmagati iz zadnje akcije. Gol Kronavetra je bil regularen. Glede na prikazano pa je bilo teh dvomljivih situacij med tekmo res preveč,” je v analizi dvoboja s Koprom poudaril Mauro Camoranesi.

Izmed dveh doseženih je bil tako priznan le en zadetek… Še nekaj besed o drugem sobotnem mejniku: 18-letni Žiga Obreht ob odsotnosti Ilije Martinovića prvič od prve minute.
“Vstopil je že na pokalni tekmi, tokrat debitiral v začetni enajsterici. Dobil je priložnost in jo izkoristil, zadovoljen sem z njim. Žiga je ob pomoči izkušenejših soigralcev dobro opravil svojo nalogo.”

Rezultatske podkrepitve razvojne poti moštva tokrat ni bilo, moramo pa ostati osredotočeni. Tekmovanje gre hitro naprej, za nas v četrtek z gostovanjem pri Muri.
“Usmerjamo se že k naslednji tekmi. Po mojem mnenju napredujemo kot ekipa, domala ves drugi polčas smo preživeli na polovici igrišča, ki pripada nasprotniku. Smo na dobri poti, ohraniti moramo pozitivno držo. Imeli smo 5 velikih priložnosti, lahko bi zmagali ne glede na pripombe ob sojenju. Treba je vztrajati, nadaljevati z delom in stremeti k izboljšanju zadev.”14.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
28
DNŠ Mura
25
Olimpija
24
Luka Koper
23
Tabor Sežana
18
Domžale
16
Celje
16
Bravo
15
Aluminij
13
Gorica
10