Članek
Naslednja postaja Murska Sobota: napovednik kroga št. 9 (Mura - Maribor, četrtek, ob 17.30)
ŠE VEČ HITROSTI IN BOLJŠIH REŠITEV
Ažbe Jug: "Če bomo mi v pravi podobi, se bomo vrnili domov s točkami.”
Foto: Grega Wernig
Zaključek prve četrtine prvenstva, za nas v četrtkovem programu z dvobojem proti Muri. Ob gneči pri vrhu lestvice z dvobojem dodatnega pomena.

Mauro Camoranesi v napovedniku gostovanja v Murski Soboti: “Dobro smo izkoristili te dni po tekmi proti Kopru in se ustrezno pripravili. Ustvarjamo novo moštvo oz. ga preoblikujemo, na tej poti potrebujemo še nekaj časa. Opazno je, da smo dvignili telesno pripravljenost in smo intenzivnejši v igri. Potrebujemo še več hitrosti in boljših rešitev v ofenzivnem delu. Upam in verjamem, da bomo to dosegli čim prej.”

Kako nad Muro? “Prednost Mure je moštvenost. Imajo dobre posameznike, a je bistvenega pomena, da vsi vedo že na pamet, kaj morejo početi. So dobro organizirano moštvo, z igralci, ki že dolgo igrajo skupaj. Ante Šimundža je izoblikoval zelo dobro ekipo, ki je ne glede na zadnje rezultate zelo nevarna. Toda nevarni smo tudi mi,” poudarja trener, ki ima nekaj težav pri sestavi moštva.

“V delovni proces z moštvom sta se že vrnila Milec in Bajde, še vedno pa niso nared Matko, Martinović ter Uskoković, prav tako tudi Cretu.

Ažbe Jug se je izkazal med dvobojem s Koprom, stanovitnost želi potrditi tudi v Fazaneriji: “Ko sem prišel, sem vedel, da je konkurenca velika in da si bom moral izboriti mesto med vratnicama. Veseli me, da sem dobil priložnost, trdo delam na vsakem treningu, da upravičim zaupanje in skušam pomagati moštvu. V tem ritmu zaporednih tekem ni časa za predolgo razmišljanje o tem, kar je bilo. Vse misli so usmerjene le k naslednji tekmi, dobro smo pripravljeni. Vemo, od kod nam s strani Mure preti največja nevarnost, toda osredotočeni smo predvsem nase. Če bomo mi v pravi podobi, se bomo vrnili domov s točkami.”

Krog št. 9: Maribor – Mura. Četrtek, 17:30.16.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
29
Maribor
28
Olimpija
27
Luka Koper
27
Domžale
20
Tabor Sežana
18
Celje
16
Bravo
16
Aluminij
13
Gorica
10