Članek
S trenerjem o vzrokih, ki so privedli do poraza v Fazaneriji
KAZNOVANI ZA OBE NAPAKI
Foto: Grega Wernig
Iz Murske Sobote brez točk, prvič v letošnji sezoni tudi brez doseženega zadetka. Čeprav smo imeli večji del tekme pobudo, so zadeli le gostitelji. Dvakrat.

“Iz dveh udarcev proti vratom so nam zabili dva gola. To obžalujemo. Moramo pohvaliti Muro, zelo dobro organizirano ekipo. Kljub temu pa smo mi bili tisti, ki smo nadzorovali potek dogajanj skoraj vso tekmo. Z izjemo štirih minut, dveh v prvem in dveh v drugem polčasu. Toda žal smo dve naši napaki plačali z dvema dobljenima goloma,” je med iskanjem odgovorov o vzrokih, ki so privedli do poraza v Fazaneriiji, dejal Mauro Camoranesi.

Proti Muri smo bili neporaženi v zadnjih šestih prvenstvenih dvobojih, tokrat pa izgubili prvič po 30.9.2018.
“Zelo sem razočaran zaradi rezultata. Nekatere zadeve v naši igri so bile boljše kot na prejšnjih tekmah, ampak tisto, kar šteje, je razumljivo rezultat. Imeli smo pobudo, imeli smo 9 predložkov, iz katerih nismo uspeli zapretiti, pa še 4,5 udarcev z razdalje. Na drugi strani pa nam je tekmec dobro zožal prostor za naše napadalne kombinacije, ob tem pa iz prvega poskusa dosegel zadetek...”

Med predvidenimi zamislimi za dvoboj z Muro Pihler v obrambno, Repas pa v središčni del zvezne vrste.
“Višja sila nas je privedla do odsotnosti nekaterih igralcev in določenih sprememb, morali smo se odzvati na takšen način. Zelo sem zadovoljen, kako je odigral Repas, ki nam je dal intenzivnost v igri, uspešno prestal dvoboje. Prav tako Pihler, s katerim smo želeli dobiti zanesljivost pri prehodu iz obrambe v napad. Ponavljam, gledano v celoti je moštvo igralo dobro.”

Za nami je prva četrtina prvenstva, smo pri trinajstih osvojenih točkah.
“Moramo nadaljevati z delom. Vedeli smo, da bo prvenstvo zelo zahtevno, kar se tudi izkazuje. Tekme si sledijo v hitrem zaporedju, zato moramo ohraniti pravo osredotočenost in imeti v mislih, da je pred nami še 27 tekem.”
8.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
17
Olimpija
15
Luka Koper
13
Maribor
11
Bravo
11
Radomlje
7
DNŠ Mura
7
Domžale
5
Rogaška
5
Aluminij
4