Članek
Prilagajanje na razmere po neprijetnih udarcih: nadaljujemo v Ljubljani (Bravo – Maribor, sobota, 13.45)
NE GLEDE NA IZGUBO NADALJEVATI NIZ
Foto: Grega Wernig
Čas je za nadaljevanje sezone. In jesenski finiš, ki ga čakamo po vmesnih neprijetnih pripetljajih. Od prejšnje do naslednje tekme smo ostali brez dveh nadvse pomembnih članov, po Nemanji Mitroviću na prisilni počitek tudi Martin Milec. V četrtek je še vadil z moštvom, v petek na zadnjem treningu pred dvobojem z Bravom je že bilo treba spremeniti predvideno zamisel o enajsterici.

“Obžalujem izgubo, veliko izgubo za moštvo. Ko smo se nekako sprijaznili, da bomo pogrešali Mitrovića, je zdaj za dalj časa izven igrišča še Milec. Nikdar se ni prijetno soočiti s takšno novico. Je pomemben igralec za nas, manjkal nam bo v prihodnjem obdobju, vendar je sreča v nesreči, da se bo Martin lahko vrnil po štirih mesecih in nam pomagal v spomladanskem delu. Res nas je doletelo tik pred tekmo in moramo spreminjati načrte, ne glede na neprijeten udarec pa moramo pokončno naprej. Imamo na voljo veliko igralcev, ki kažejo pripravljenost in poiskali bomo rešitve znotraj moštva,” o prilagajanju na nove razmere Mauro Camoranesi.

Kakšen je načrt za soboto, ko bomo na igrišču že ob 13.45?
“Termin ne vpliva na pripravo, fantje so pripravljeni igrati kadarkoli. Čaka nas zahtevna tekma, Bravo mi je všeč kot ekipa, z zelo dobro zvezno vrsto so uspešni v posesti žoge, bodo pa proti nam najbrž posegli po bolj obrambni postavitvi z usmerjenostjo k protinapadom. Najpomembnejša pa bo naša predstava, zato veselijo dosedanja spoznanja s treningov. Fantje kažejo pravi odnos, delovno zagnanost, kar je potrdila tudi interna medsebojna tekma med premorom. Ker vstopamo v obdobje zaporednih tekem, bomo potrebovali širok kader in veseli, da so vsi igralci pripravljeni ter motivirani.”

O utripu slačilnice in izkoristku ligaškega premora Špiro Peričić: “Imeli smo 2 tedna za dvig telesne pripravljenosti, treningi so bili intenzivni. Dobro smo izkoristili vmesno obdobje, prejšnji zaporedni zmagi sta nam dali dodaten zagon in verjamem, da smo sposobni nadaljevati niz. Čeprav se zavedamo, da nas čaka zahtevna naloga, saj je Bravo trdna, organizirana ekipa.”

Ostajamo pri postavitvi s tremi branilci, med katerimi pa bo treba do konca sezone igrati brez Mitrovića.
“Velika nesreča za nas, o tem ni dvoma, Nemanja je bil s svojimi kvalitetami in izkušnjami odličen vodja na igrišču, ob tem najnevarnejši pri ofenzivnih prekinitvah. Zagotovo nam bo manjkal in moramo se vsi skupaj dodatno potruditi, da nadomestimo njegovo odsotnost. Potrebovali smo nekaj časa za prilagajanje na igro s tremi branilci, zdaj je okej. Imeli smo nekaj težkih trenutkov, zdaj smo si povrnili samozavest, se pa zavedamo, da smo prejeli preveč golov. Včasih res po neverjetnem spletu okoliščin, vendar veliko delamo na tem in to pomanjkljivost moramo odpraviti.”

Krog št. 12. Bravo – Maribor. Sobota, 13.45
16.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
29
Maribor
28
Olimpija
27
Luka Koper
27
Domžale
20
Tabor Sežana
18
Celje
16
Bravo
16
Aluminij
13
Gorica
10