Članek
Do cilja tokrat po težji poti: z uspešnim prilagajanjem na razmere in z bojevitostjo
VČASIH TAKŠNE TEKME NE BI DOBILI
Foto: Grega Wernig
Vijol’čna serija gre naprej. Podaljšana je na 3, do nove zaporedne zmage pa tokrat na drugačen način. Z uspešnim prilagajanjem na razmere in z bojevitostjo.

“Težka tekma na zahtevnem igrišču, proti nasprotniku, ki igra dobro. Zadovoljen sem, ker so igralci pustili vse na igrišču. Za nas je bilo pomembno zmagati, da ostanemo na vrhu lestvice. To je bila ena izmed tistih tekem, ki jih ne smeš izgubiti. Tekma, ki jo moraš dobiti z bojevitostjo, zato je bilo pomembno, da smo se znali odzvati,” v oceni dvoboja v Ljubljani Mauro Camoranesi.

“Včasih bi takšno tekmo izgubili, ali je ne bi dobili. Spomnimo se le dogajanja iz Sežane... Znova smo se znašli v zaostanku in morali loviti tekmece, kar ni dobro ter precej oteži nalogo v nadaljevanju. Moteče je, da smo morali znova po težji poti, toda veseli, da smo znova imeli pravo mero vztrajnosti in odločnosti.”

Prilagodljivost je veljala že pred tekmo: pred premorom sta bila v začetni enajsterici še Mitrović in Milec, tokrat je bilo treba poiskati nove rešitve.
“Vedno rečem, da morajo igralci dobro delati in iskati priložnost. Kljub velikem udarcu ob njuni odsotnosti moramo odločno naprej. Namesto Mitrovića je vlogo na sredini obrambne vrste prevzel Pihler in jo opravil odlično. Dobil je domala vse dvoboje na tleh in tudi v zraku, čeprav je nižji od Nukića. Na levo stran se je vrnil Kolmanič in prispeval izjemno asistenco, potem pa smo potrebovali še enega igralca na sredini v boju s tremi v domačem moštvu ter ga je zamenjal Cretu. Uspeli smo vrniti tudi igralce, ki so vmes manj igrali, ali pa sploh dolgo niso kot denimo Bajde ali Kotnik, ki sta vstopila v končnici. Za vse velja enako: ko pride priložnost, morajo biti pripravljeni.”

Zmagi proti Bravu smo dodali še eno značilnost: do cilja v zadnjih 8+5 minut tudi z igralcem manj.
“Blaž je naš bojevnik, škoda zaradi izključitve ob tolikšnem trudu za moštvo. Morali smo se še bolj potruditi, tudi z desetimi smo se žrtvovali za skupni uspeh in v takšnih trenutkih, ko v igri ni vse popolno, je pomemben le rezultat. Oddelali smo, kar smo morali, se s točkami vrnili v Maribor, zdaj pa razmišljamo že o naslednji tekmi, ki bo zagotovo drugačna in na katero se moramo dobro pripraviti.”

Nadaljujemo z gostovanjem v Celju, že v sredo.
16.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
29
Maribor
28
Olimpija
27
Luka Koper
27
Domžale
20
Tabor Sežana
18
Celje
16
Bravo
16
Aluminij
13
Gorica
10