Članek
S trenerjem o nadaljevanju zmagovite serije, popotnici za derbi in dodatno izraženi lastnosti moštva
POTRDILI VEČJO ZRELOST
Foto: Grega Wernig
Namen dosežen, serija se nadaljuje. Do pete zaporedne zmage sicer pozno, a ob izrazitejših priložnostih zasluženo. Po prekršku nad Janom Repasom je o zmagovalcu odločila enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo v zadetek spremenil Rok Kronaveter. Z novimi točkami tudi do dodatne samozavesti pred derbijem, ki sledi v četrtek. Ob tem pa smo še drugič zapored ohranili mrežo nedotaknjeno.

“Kot smo predvidevali, je bila tekma zelo zahtevna. To je ena izmed tistih, ko je najpomembnejši rezultat in moraš storiti vse, da točke ostanejo doma. Vedeli smo, da bomo imeli več časa žogo v posesti v osrednjem delu igrišča, da bo včasih tudi po 20 igralcev v dvajsetih metrih. Vendar smo morali biti zelo previdni in zelo dobro organiziranim tekmecem preprečiti protinapade. Pri tem smo bili uspešni, gostje nas niso resneje ogrožali. Smo pa bili dovolj potrpežljivi pri iskanju poti do njihove mreže, kar je bila pomembna značilnost v takšnem dvoboju,” v opisu dogajanja med hladnim sobotnim večerom v Ljudskem vrtu Mauro Camoranesi.

Na trenutek odločitve smo morali počakati vse do finiša tekme, a smo dočakali razplet po željah.
“Med začetnim delom sezone bi takšne tekme izgubili. Ali pa bi ostalo neodločeno. Zdaj pa ekipa napreduje, v različnih pogledih. Z vztrajnostjo smo dosegli cilj, posebej pa me veseli, da je proti zelo zahtevnemu nasprotniku prišla do izraza zrelost moštva.”

V zadnjih petih krogih smo osvojili več točk kot v celotni uvodni četrtini prvenstva, do petih zaporednih zmag pa prišli na različne načine.
“So lepe in manj lepe tekme. Med seboj se močno razlikujejo, to velja tudi za zmage oz. za način, s katerim prideš do njih. Všeč mi je, da znamo reševati tudi zahtevnejše situacije, kot se je izkazalo tokrat, ko je bilo treba ohraniti mirno kri in zbranost do končnice.”

Nadaljevanje zmagovite serije pomeni tudi najlepšo popotnico pred naslednjim izzivom: v četrtek gremo v Ljubljano, na derbi…
“Tudi če bi igrali neodločeno, bi šli v derbi s samozavestjo. Za derbi ne potrebuješ dodatnega motiva, vsak igralec ga ima že zaradi spoznanja, da lahko igra največjo tekmo. Najtežje tekme pa so takšne, kot je bila današnja, zato smo zadovoljni z rezultatom.”

Manj prijetno spoznanje sobotnega večera: poškodba Jana Mlakarja. Bo nared do četrtka?
“Počakati moramo do ponedeljka, ko bo opravil pregled. Začutil je bolečino in ni mogel nadaljevati tekme. Upajmo, da poškodba ni resnejše narave, veseli pa, da je Mešanović po vstopu dobro opravil svoj del naloge.”
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10