Članek
Jan Repas o odločilnem trenutku sobotne tekme in podaljšanju zmagovite serije
UTRDIL SE JE EKIPNI DUH
Foto: Grega Wernig
Ni predaje. Vijol’čno pravilo je znova prišlo do izraza v soboto, ko se je dvoboj prevešal že v zaključno fazo, a vztrajnosti ni (z)manjkalo. Iz prodora do enajstmetrovke in do odločilnega trenutka.

“Šel sem odločno v dvoboj, žogo potisnil mimo branilca, ki me je zadel. Verjamem, da je enajstmetrovka bila upravičeno dosojena, Rok pa je poskrbel za natančen zaključek tekme, ki je bila zahtevna. Zadeli smo pozno, a so takšne zmage najslajše,” je Jan Repas opisal akcijo, po kateri je Rok Kronaveter zabil gol za zmago.

Trener je medtem ob robu igrišča že pripravil zamenjavo zanj, toda svoje igralne minute je izkoristil do konca.
”Fizično je bila tekma zelo zahtevna. V hladnem vremenu se je bilo težko že ogreti, kar smo opravili v telovadnici in fitnesu. Toda razmere so bile enake za vse. Skušal sem prispevati svoj delež, da pomagam moštvu, dokler bom lahko. V tistih trenutkih pred akcijo za enajstmetrovko sem videl, da sledi menjava. Rekel sem si: 'Še ta napad, potem pa grem ven, nekaj se mora zgoditi'. In se je zgodilo, za najlepši razplet.”

Lep je tudi pogled na zadnje tekmovalno obdobje: pet tekem, pet zaporednih zmag.
“Liga je izenačena, kar se potrjuje iz krog v krog. Zmagati na petih zaporednih tekmah je vse prej kot preprosto. Po prihodu novega trenerja smo potrebovali nekaj časa, razumljivo je, da čez noč ne gre pričakovati večjih sprememb, na hitro se ne more nič zgoditi. Zdaj pa smo skupaj že v nekoliko daljšem obdobju, trener nas je dobro postavil na igrišču, utrdil se je ekipni duh, kar se odraža na treningih in na tekmah, kar je tudi najpomembnejše.”

Z zmagovito serijo smo precej spremenili tudi stanje na lestvici: +3 pred Muro, +4 pred Olimpijo. Za odlično popotnico za derbi v četrtek v Ljubljani.
“Vedno gremo od tekme do tekme, prej o derbiju še nismo razmišljali. Z mislimi smo bili le pri tekmi s Taborom, zdaj pa ob tem izhodišču lahko gremo samozavestni na derbi. Vsi se ga zelo veselimo in že odštevamo do četrtka.”
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10