Članek
Slaba in dobra novica: Jana Mlakarja ne bo med kandidati za pot v Ljubljano, toda premor ne bo predolg
BREZ MLAKARJA NA DERBI
Foto: Grega Wernig
Po predvidevanjih je trenutek, ko je moral z igrišča že v začetnem delu sobotne tekme, pomenil, da mora Jan Mlakar za nekaj časa na prisilni počitek. Pregled je pokazal, da gre za distenzijo zadnje stegenske mišice.

“Sreča v nesreči. Žal me ne bo zraven na derbiju in naslednji tekmi v Ljudskem vrtu proti Gorici, vendar premor ne bo predolg. Nič ni natrgano, bi pa bilo tveganje resnejše poškodbe ob nadaljevanju aktivnosti preveliko. Sledijo počitek, terapije in delo po individualnem programu, tako da se lahko še pripravim ter pomagam ekipi v finišu jesenskega dela. Fantom pa želim nadaljevanje zmagovite serije,” je pojasnil osmoljenec dvoboja s Sežančani, ki je že v 12. minuti po teku za žogo na robu kazenskega prostora obležal na tleh.

Seznam manjkajočih v zadnjih tednih je tako še podaljšan: Nemanja Mitrović, Martin Milec in zdaj še Jan Mlakar. Višja sila se je vmešala na neprijeten način, tudi po spletu nesrečnih okoliščin. A ekipa ostaja na svoji poti, z dodatnim motivom in navdihom po petih zaporednih zmagah. S potrjevanjem moči kolektiva, ko vsak prevzame ob svojem delu še trud za soigralca. Odločno v četrtek v Ljubljano, začetek derbija ob 16:45.19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10