Članek
V napovedniku Mauro Camoranesi & Rudi Požeg Vancaš
MOTIV JE DERBI, LESTVICE NE GLEDAMO
"V zadnjem obdobju smo se še bolj povezali med seboj kot moštvo"
Foto: Grega Wernig
Derbi št. 2 v letošnji sezoni. Čakamo ga z dobrim izhodiščnim položajem, po petih zaporednih zmagah in s prednostjo štirih točk pred tekmeci, toda brez zanašanja na preteklost ter preračunljivostjo za prihodnost.

“Ne glede na stanje na lestvici ali trenutno formo moštev je derbi vedno posebna tekma. Motiv je velik sam po sebi, točk pa še ne seštevamo. Za napovedi je prezgodaj, do konca je še daleč, po derbiju ostaja na sporedu 21 tekem. Zavedamo se, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Ob naši je ekipa Olimpije najbolj tekmovalna v ligi. Čeprav so ostali v Domžalah brez točk, poraz ne odraža dogodkov na igrišču. So zelo dobra ekipa in potrebujemo odlično predstavo, da se vrnemo domov s pozitivnim rezultatom,” v napovedniku dvoboja v Stožicah Mauro Camoranesi.

Pred potjo v Ljubljano smo ostali brez še tretjega pomembnega člana moštva (Mlakar), se pa je vrnil v delovni ritem do poškodbe trenerjev najpogostejši izbor na bočnih položajih (Klinar).
“Vmes smo izgubili pomembne igralce, izven kadra so Milec, Mitrović in zdaj še Mlakar, toda moštvo je ostalo na predvideni poti. To je zelo pomembno. S tem je eden izmed vmesnih ciljev dosežen, da nismo odvisni od posameznika, ampak je v ospredju moč kolektiva. Ta dejavnik bo zelo vplival tudi na razplet derbija. Ob nadaljevanju tega, kar nas odlikuje doslej. Da si pomagamo med seboj na igrišču in imamo željo, delovno zagnanost. Veseli spoznanje, da se vrača med kandidate za nastop Klinar. Do poškodbe je igral dobro, a ga je dobro nadomestil tudi Felipe Santos. Veliko tekem je še do konca jesenskega dela, dovolj bo priložnosti za oba. Dodatnih težav ni, preostali igralci so na voljo. Izven kadra bosta ostala še Pirić in Uskoković zaradi omejitve števila tujcev v zapisniku.”

O utripu slačilnice v pričakovanju derbija Rudi Požeg Vancaš, ki je zdaj za Ažbetom Jugom (1170) drugi po minutaži v letošnjem prvenstvu (na igrišču je prebil 1070 minut): “Vemo, kaj nas čaka. Čutimo tisto pozitivno napetost derbija, pričakujemo tekmo s štirimi točkami prednosti pred tekmeci, vendar se ne smemo zanašati na to, kar je bilo. Olimpija je do dvoboja v Domžalah igrala dobro, tudi tista tekma bi se ob njihovem boljšem izkoristku priložnosti lahko obrnila drugače, zato je med pripravami ustrezna mera previdnosti. Gre za prestiž, dodaten naboj, imamo tudi možnost, da se še dodatno oddaljimo na lestvici. Toda osredotočeni smo le na naslednjih 90 minut. Derbi je derbi, lahko gre v eno ali drugo smer. Storili bomo vse, da bi se obrnil v našo. V zadnjem obdobju smo se še bolj povezali med seboj kot moštvo, trenutna forma je dobra, tudi v obrambi smo bolj zanesljivi kot smo bili in verjamem, da bomo uspešno serijo nadaljevali tudi v derbiju.”

Derbi v Ljubljani. Četrtek, 16.45.19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10