Članek
Pogled na derbi s klopi
RAZLIKO JE NAREDILA (NE)UČINKOVITOST
Foto: Grega Wernig
Serija zaporednih zmag je končana, ustavili smo se pri št. 5. Žal prav v derbiju….

“Če bi prišli do prednosti po akciji Mešanovića, bi imela tekma drugačen potek. Tekmeci so imeli 3 priložnosti in zabili 2 gola. Mi smo jih imeli prav tako 3, a nismo zadeli. To je naredilo razliko,” v odzivu na dogajanje v Ljubljani Mauro Camoranesi.

Ob dodatnem opisu pa: “Tekmecem je treba priznati, da so zasluženo zmagali, ker so bili učinkovitejši. Nam je manjkalo konkretnosti. Derbi je derbi, s svojim dodatnim nabojem in ga nikdar ni prijetno izgubiti. Morali bi ga odigrati na višjem nivoju, če bi želeli premagati ekipo, ki jo zelo spoštujem. Kot smo napovedali pred tekmo, je Olimpija potrdila, da ima kvaliteto in če si v takšnem dvoboju, med tekmecema podobnega nivoja privoščiš preveč napak, izgubiš. Oba zadetka smo dobili prav v obdobju naše boljše igre.”

Na novinarski konferenci po tekmi je bilo trenerju zastavljeno vprašanje, ali bi kaj spremenil, če bi imel možnost sestaviti moštvo za derbi še enkrat.
“Na voljo smo imeli 23 igralcev. Izberem vedno najprimernejše za posamezno tekmo, tako je bilo tudi tokrat. Klinar? Po okrevanju se je pozno priključil moštvu, Felipe Santos je igral dobro in je ostal v moštvu.”

Razočaranje ob razpletu bo treba hitro odmisliti, konec serije pomeni priložnost za začetek nove.
“Še vedno smo prvi. Od 18 možnih točk smo jih na zadnjih petih tekmah osvojili 15, tako da je bilo v zadnjem obdobju storjenega veliko dobrega. Moramo nadaljevati po naši poti in že od nedelje spet nadaljevati z zbiranjem točk. Do konca prvenstva je še 21 tekem, tudi če bi v derbiju zmagali, ne bi bilo nič odločenega. Sledi hitra regeneracija in takoj že priprava na dvoboj z Gorico.”
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10