Članek
Športni direktor Oliver Bogatinov o dogajanju v derbiju in jesenskem finišu, ki sledi
NE BOMO SI DOVOLILI NEGATIVIZMA
Foto: Miha Vidrih
Drugi derbi letošnje specifične sezone je prinesel več zadovoljstva večnim tekmecem, točke so ostale v Stožicah. Pestro dogajanje, tudi s številnimi priložnostmi, toda z učinkovitostjo le s strani gostiteljev. O dogajanju v četrtkovem večeru in jesenskem finišu po vrnitvi iz Ljubljane v pogovoru s športnim direktorjem.

“Do derbija smo imeli dober trenutek. S serijo petih zaporednih zmag in z možnostjo, da povečamo prednost pred Olimpijo na 7 točk. To nam ni uspelo. Čestitke Olimpiji, priložnost je zapravljena, tekma izgubljena, toda pred nami je še 21 tekem, še 2 derbija,” v oceni dvoboja Oliver Bogatinov.

“Najbolj pomembna je zdaj naslednja tekma z Gorico. Razplet derbija se ne sme in se ne bo potenciral pri iskanju morebitnih krivcev za poraz, račune bomo polagali ob svojem času. Zdaj velja le mobilizacija v polni obliki, s strani moštva, strokovnega štaba in navijačev, ki so vedno del skupne zgodbe. Da stopimo skupaj in te 4 preostale tekme oddelamo na najboljši način. Ne pozabimo, še vedno smo prvi in odvisni sami od sebe. Ne dovolimo si v tem trenutku negativizma. Ne glede na pomen derbija pa prvenstvo ne bi bilo končano, ne glede na razplet.”

Tekmecem smo čestitali k zasluženi zmagi, je pa derbi imel še drugo plat. Potrdil je tudi nekatere zadeve, ki se ponavljajo.
“Tudi derbi kot največji produkt slovenskega klubskega nogometa, ki zahteva kvaliteto na igrišču in ob igrišču, so zaznamovali določeni dogodki, ki ne gredo v prid dobrega, kvalitetnega derbija. Mi bomo z našega vidika iskali izboljšave, izpostaviti pa velja dva dogodka, ki sta lahko neposredno vplivala na rezultat in jih je malokdo izpostavil v neposrednem prenosu oz. takoj po tekmi. Vombergar je dosegel zadetek po akciji, v kateri je spotaknil Pihlerja in tako ostal sam pred Jugom. Sodnik Perić tega ni videl, niti nihče med strokovno analizo. Tudi Matka je Močinić spodnesel do te mere, da je padel tudi sam, a sodnik ni dosodil enajstmetrovke. Derbi je derbi in zahteva kvaliteto izvedbe v vseh pogledih. Ko analiziramo lastno predstavo, nismo odigrali najboljše. Ne pa tako ‘slabo’, kot se želi prikazati. Zdaj je pomembna le popolna usmerjenost k nedeljski tekmi. Ne gre potencirati celotnega dogajanja v negativno smer, saj je bilo opaznih dovolj pozitivnih zadev, kajti drugače si ne predstavljam, da bi lahko bili prvi na lestvici in kar je lahko kapital za jesenski finiš. Fantje so že tolikokrat dokazali, da se znajo pobrati iz različnih situacij in ob pomoči vseh v klubu ter podpori navijačev, ki šteje tudi ko jih ni na tribunah, gremo odločno v te zadnje 4 tekme leta 2020.”19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10