Članek
Nadaljujemo v nedeljo, z željo po izboljšanju vtisa z derbija: (Maribor – Gorica, Ljudski vrt, 17.15)
NAZAJ NA ZMAGOVITE TIRNICE
Foto: Grega Wernig
“Derbi je za nami, ta zgodba je zaključena. Žal ne moremo vrniti točk, bomo pa ob spoznanjih s tekme skušali narediti korak naprej v prihodnjem obdobju. Takoj smo se preusmerili k naslednjemu izzivu proti Gorici, storili bomo vse, da odigramo dobro tekmo in zmagamo. Moramo ostati na vrhu na lestvice, to je zdaj naš najpomembnejši cilj do konca jesenskega dela,” o preklopu po derbiju in napovedniku nedeljske preizkušnje Mauro Camoranesi.

Zdaj bo pomemben odziv na naslednji tekmi. Ker si sledijo tako pogosto, bo treba poskrbeti tudi za ustrezno razporejanje moči.
“Nedvomno je bila energetska poraba v zadnjem obdobju velika, nekateri igralci so povezali nekaj zaporednih in zelo intenzivnih tekem. Morali bomo poseči po določenih rotacijah, predvidenih je nekaj sprememb v enajsterici, z namenom, da bi ohranili dovolj visok ritem igre. Manjkal bo Cretu zaradi štirih rumenih kartonov, Mlakar še ni nared, bo pa zelo verjetno do naslednje tekme v Kopru. Verjamem v dober odziv moštva, gremo po zmago.”

O mnenju iz slačilnice pred drugo tekme v tem tednu Jasmin Mešanović:
“Ne skrivam razočaranja. Nad razpletom in spoznanjem, da sem imel priložnost, ki bi jo moral izkoristiti. Škoda, da tistih obdobij boljše igre nismo potrdili s kakšnim zadetkom, ki bi lahko pomenil prelomnico in odpeljal tekmo v drugo smer. Toda bili smo golgetersko prazni, če se lahko tako izrazim in ko ne dosežeš zadetka, se zgodi, kar se je nam. Moramo pa odmisliti vse, kar je bilo in se osredotočiti na nov poskus, da pridemo do točk. Cilj je jasen, moramo se takoj vrniti na zmagovite tirnice.”

Krog št. 16. Ljudski vrt, nedelja, 17.15. Maribor - Gorica.
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10