Članek
S trenerjem o premagovanju raznovrstnih ovir na poti do nedeljske zmage
MOŠTVENI DUH, KI GA ŽELIMO VIDETI
Foto: Grega Wernig
Vrnitev na zmagovite tirnice. Po težji poti, z vmesno nepričakovano oviro že od 13. minute, ko je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen Martinović. Toda ne glede na sodniško burlesko, s številnimi nerazumljivimi odločitvami že od samega začetka, smo dvoboj z Gorico pripeljali do želenega razpleta…

“To je tisti moštveni duh, ki ga želimo videti in ki označuje moštvo. Da tudi tisti fantje, ki ne igrajo redno, dobro trenirajo in so zbrani med čakanjem na priložnost. Ko priložnost pride, pa so vedno pripravljeni oddelati svoj del. Sicer pa je bilo zelo zahtevno skoraj vso tekmo igrati z igralcem manj, zato bi predvsem rad čestital igralcem na želji, požrtvovalnosti, pripravljenosti na odrekanje. Vsak posameznik se je identificiral z moštvom in zaradi tega sem zelo zadovoljen,” je po nenavadni, a tekmi z dovolj razlogi za zadovoljstvo poudaril Mauro Camoranesi.

Tudi z nekaj spremembami v začetni enajsterici je bil namen dosežen. Največji delež pa je prispeval dvakratni strelec Aljoša Matko, ki je ponovil dvojček iz Celja.
“Neverjeten je. Gre za fanta, ki toliko dela, gara, je ponižen. Zelo sem vesel zanj, ker je znova pokazal učinkovitost. Matko je zabil pomembna gola, si pa res vsi zaslužijo čestitke za prikazano. Mihelič je odigral fenomenalno, prav tako Kotnik, pa Kolmanič, ki je zdaj povezal serijo zaporednih nastopov. Smo pa imeli tako moštveno predstavo, da ne bi izpostavljal posameznikov.”

Moramo pa izpostaviti sojenje, iz drugačnih razlogov…
“Nogomet je kontaktni šport. Vsak kontakt ni prekršek, pri presoji je treba imeti občutek. Predvsem pa enakovrednejši kriterij. Ne bom oporekal zaradi kartonov Martinoviću, a bi pričakoval enako odločitev pozneje in bi nadaljevali tekmo 10:10. Za enako posredovanje tekmeca v začetku 2. polčasa (Matija Kavčič) se ni poseglo po drugem rumenem kartonu, kar je nedvomno vplivalo na nadaljnji potek. To se zdaj že dogaja prepogosto, spomnimo se derbija in nedosojene enajstmetrovke nad Matkom ali prekrška nad Pihlerjem pred drugim golom. Pa tudi situacij z nekaterih prejšnjih tekem… Ne zahtevamo nobenih privilegijev, želimo si le, da bi vsi imeli enak kriterij. Ko potegnemo črto, se namreč te odločitve med sezone močno poznajo pri točkah.”

Z nedeljskimi tremi točkami jih zdaj imamo 31, dodatno težo so dobile tudi zaradi takojšnjega ustreznega odziva po derbiju.
“Vedno ponavljam, da se prvenstva osvajajajo na takšnih tekmah. Derbi je samo štirikrat v sezoni, preostale tekme so takšne in podobne. Na teh tekmah moramo zbirati točke, bomo pa seveda storili vse, da bi spomladi zmagovali tudi v derbijih.”
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10