Članek
Aljoša Matko po drugem dvojčku v letošnji sezoni
MORAŠ SI IZBORITI VSAKO MINUTO
“Skoraj se ni poznalo, da smo imeli igralca manj"
Foto: Grega Wernig
Boj z desetimi je dobil uspešen zaključek. Dva dosežena in brez prejetega zadetka ob razmerju 10:11, za končnih 3:1 in deveto zmago v letošnjem prvenstvu. V pogledu z igrišča na dvoboj z Gorico Aljoša Matko.

“Skoraj se ni poznalo, da smo imeli igralca manj. Odlično smo stali na igrišču, si med seboj pomagali in ne glede na vmesne dogodke zasluženo zmagali. Res zelo dobra tekma z naše strani, saj ni bilo lahko igrati z desetimi,” pravi dvakratni strelec, ki je ponovil dosežek iz Celja.

Dvojček, drugič. Skupaj je zdaj 20-letni napadalec pri šestih prvenstvenih golih, za kar je potreboval 534 minut.
“Naj se tako nadaljuje. Imel sem še dve priložnosti, ko bi prav tako lahko zabil. Ni mi uspelo, ko zgrešiš, se razumljivo jeziš, a sem vztrajal in nisem razmišljal o zapravljenih priložnostih, ampak sem nadaljeval ter čakal, da pridem do nove situacije, ko bi lahko pomagal ekipi. Tekem je veliko, ekipa se menjava. Vsakič moraš biti stoodstoten in si izboriti vsako minuto, saj je konkurenca za enajsterico res velika.”

Razpletlo se je po najlepšem scenariju, ostajamo na vrhu in čakamo jesenski finiš z dodatnim navdihom.
“Zmaga takoj po derbiju je najboljši odgovor. Skušali bomo uspešno nadaljevati z zbiranjem točk, da bi šli na zimski premor s prvega mesta. Tekme se vrstijo ena za drugo, zato je dobrodošlo, da vsak prispeva svoj delež, ko dobi priložnost. Da imamo širok kader, smo potrdili že večkrat, nazadnje v nedeljo tudi proti Gorici. Verjamem, da bo to naša prednost tudi v preostalih tekmah do konca jesenskega dela in bomo lahko razporedili moči. Prvi smo, prvi želimo ostati in to bo naš dodaten motiv.”
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10