Članek
Na sobotnem gostovanju v Kopru z dvojnim motivom (začetek ob 20.15)
POTRDITI VRH IN POČASTITI JUBILEJ
Foto: Grega Wernig
Po seriji zaporednih preizkušenj 6 dni tekmovalnega premora. Z več časa za trening in temeljito pripravo na nov izziv. Med jesenskim finišem so na sporedu še 3 tekme, v soboto gremo na zadnje gostovanje. Na praznično soboto, ko bo vaš in naš NK Maribor dopolnil 60. let.

“Pred nami je zahtevna in zelo pomembna tekma. Stanje je dobro, a povsem brez težav ne gre. Z lažjima poškodbama se ubadata Mešanović in Felipe Santos, Martinović je kaznovan, preostali so na voljo. Moštvu se je na treningih že priključil tudi Mlakar. Ob velikem klubskem jubileju gre za poseben trenutek in posebne občutke, toda za nas je popoln fokus le na tekmi. Zaradi stanja na lestvici in pomembnosti tekme,” v napovedniku dvoboja na Bonifiki Mauro Camoranesi.

Krog št. 17, z večernim terminom. Ekipi na lestvici ločijo 4 točke, začetek dvoboja v Kopru bo ob 20:15.
“Nasprotniku je namenjeno dolžno spoštovanje, so fizično močna ekipa, ki se zelo dobro brani in izkorišča svoje prednosti pri prekinitvah, nevarni so v protinapadih. Imajo dobre posameznike, a jih imamo tudi mi. Prvi smo na lestvici in to želimo potrditi tudi s predstavo na igrišču.”

Jan Repas je ob uspešni rotaciji na zadnji tekmi proti Gorici vstopil v končnici, pred tem je povezal 7 zaporednih nastopov v začetni enajsterici. Odločen je prispevati svoj delež na svečani, pomembni tekmi v Kopru.
“Radi bi zaznamovali svečanost z zmago, o tem ni dvoma. S tem bi izpisali najlepšo čestitko klubu ob velikem jubileju. Želja so nove 3 točke, vemo pa, da nas čaka zelo zahtevna tekma proti nasprotniku, ki se dobro brani, v napadu pa zna izkoristiti skoraj vsako priložnost. Dolgo nisem igral toliko tekem v kratkem času, premor mi je prišel prav, da sem nabral energijo za zaključek sezone. Verjamem, da bo uspešen. To bo tekma, v kateri bo treba imeti popolno zbranost ves čas, zmanjšati število napak na minimum. V zadnjih dneh smo morali upoštevati tudi vpliv vremena, se vmes preselili na umetno travo, a smo zaključni del priprav opravili brez zapletov. Motiv je velik in ko bomo v soboto na igrišču, bo vse usmerjeno k čim boljši predstavi.”
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10