Članek
Najlepša čestitka ob vijol'čni soboti je bila izpisana na igrišču
Z INTENZIVNOSTJO IN KVALITETO
Foto: Grega Wernig
Ni se moglo končati drugače. Rojstni dan, številne (glede na razmere) pripravljene aktivnosti ob 60-letnici delovanja kluba, darilo pa smo odprli na koncu dnevu. Na igrišču, ko smo sami sebi izpisali najlepšo čestitko.

“Zame je bil to najboljši polčas v letošnjem prvenstvu. Nasploh pa dobro odigrana tekma z odlično intenzivnostjo in veliko kvalitete, z razpoloženimi posamezniki. V 1. polčasu smo prišli do prednosti, imeli ob pobudi še nekaj priložnosti. Zadovoljni smo, ker smo premagali zahtevnega, neugodnega nasprotnika. Prav tako zaradi odziva moštva. Škoda, da smo po 60. minutah prevlade iz dveh udarcev proti našim vratom dobili gol. Toda to je tista lepota nogometa. Sledil pa je naš odličen odziv v končnici in zaslužena zmaga,” je po dvoboju na Bonifiki izpostavil Mauro Camoranesi.

Zmagali smo s pravo moštveno predstavo, ne moremo pa mimo deleža Jana Repasa, ki je dal pečat tekmi in dodal zadnji podpis pod želenim razpletom.
“Je v pozitivnem trenutku in dokazuje, da je zelo pomemben igralec za nas, ker nam daje intenzivnost ter kvaliteto. Vesel sem, da je Jan res dobro predstavo nadgradil z zadetkom.”

Za prvo dejanje učinkovitosti je poskrbel Blaž Vrhovec. V prvi analizi celotnega dogajanja pa velja med zanimivostmi omeniti, da je po več kot dveh letih in vmesnih številnih težavah s poškodbami znova dobil priložnost Luka Uskoković (nazadnje je igral 6. oktobra 2018).
“Ob vsem, kar oddela za moštvo, je prispeval še odličen, pomemben zadetek. Pohvale Blažu in kot sem poudaril celotnemu moštvu za prikazano. Uskoković pa zdaj trenira dlje časa z nami, je zdrav in je vstopil, ker smo v zaključnem boju potrebovali še nekaj centimetrov ter z njim dodali višino pri zračnih dvobojih.”

Praznično soboto, vijol’čnih 60 let ponosa in slave, smo obeležili na najlepši način.
“To je dodaten razlog za zadovoljstvo. Gre za poseben dan, za klub, vse ljudi v klubu in predvsem za vse navijače. Ljudje imajo posebne občutke ob tako pomembnem dnevu, zato smo imeli še dodaten motiv, da bi ob jubileju podarili zmago. Čestitke vsem!”

Opravili smo z zadnjim gostovanjem, ni pa še konec tekmovalnih izzivov v 2020. Treba bo najti energijo še za 180 minut v Ljudskem vrtu.
“V petek sem se pogovarjal z igralci, da je pred nami zelo pomembnih osem dni. Veliko dela, uspešnega dela smo doslej opravili in rekli smo, da želimo zaključiti to obdobje na dober način. Imeli smo zahtevno zadnje gostovanje, ki smo ga uspešno prestali, zdaj pa na teh dveh preostalih tekmah proti Muri in Aluminiju želimo osvojiti čim večje število točk pred odhodom na zimski premor.”
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10