Članek
Jan Repas o sobotni misiji, uspešni v vseh pogledih
ROJSTNI DAN JE BIL DODATEN MOTIV
Foto: Grega Wernig
Druga četrtina prvenstva ostaja v vijol’čnem ritmu. Osma tekma, sedma zmaga. Dvoboj v Kopru, ki je imel dodatno težo zaradi 60-letnice kluba, bo tako za vedno ostal v posebnem spominu.

Jan Repas o uspešni sobotni misiji: “Pred tekmo smo si rekli v garderobi, da imamo ob želji ostati na 1. mestu še dodaten motiv, da zmagamo tudi zaradi klubskega jubileja, navijačev. Želeli smo iztisniti iz sebe še dodatne atome moči, bila pa je res zahtevna tekma. Vedeli smo, da Koper lahko pride do zadetka praktično iz nič, po prekinitvi. V 1. polčasu smo jih nadigrali, imeli več priložnosti in bi lahko še kakšno izkoristili, da bi bilo lažje nadaljevati.”

Tekma je s tem dobila bolj dramatično končnico, vendar s srečnim razpletom. Z golom ob idealnem trenutku.
Mlakar se je boril z domačim branilci, žoga se je odbila, prišel sem pred igralca in ciljal. Izšlo se je na najboljši način, dolgo časa nisem zadel in zato sem še toliko bolj vesel. Sicer pa je Koper potrdil stabilnost, so močna, izkušena ekipa. V dvoboju z njimi priložnosti, ki jih imaš, moraš izkoristiti. Če jih ne, si lahko hitro kaznovan.”

Ob vztrajnosti je v soboto prišla do izraza tudi psihološka moč moštva.
“Pritisk je prisoten, ko veš, kako pomembne so te točke v boju za vrh. S psihološkega vidika je bila zato končnica še zahtevnejša, a smo uspeli v namenu. Vedno ne uspe, toda v vsako tekmo gremo z enakim ciljem in ob tem ritmu zbiranja točk smo zasluženo na vrhu lestvice.”

Vstopamo v zadnji ligaški teden, z novo priložnostjo, da bi zaokrožili izjemno točkovno bero v tej pozni jeseni.
“Cilj je, da jesenski del zaključimo še z dvema zmagama in si pripravimo dobro izhdišče za nadaljevanje po zimskem premoru. Vse bomo naredili, da nam uspe, saj smo ne glede na dolgo sezono v dobrem stanju.”
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10