Članek
V napovedniku dvoboja z Muro (Ljudski vrt, četrtek, 17.15) Mauro Camoranesi & Blaž Vrhovec
POTRDITI, DA JE NAJPOMEMBNEJŠI KOLEKTIV
Foto: Grega Wernig
Jesenski vijol’čni finiš. Še 180 minut, z obema tekmama v Ljudskem vrtu. Najprej s popolno osredotočenostjo na dvoboj z Muro.

“Kot ekipa smo v zadnjem obdobju zelo napredovali, a še imamo možnosti za nadgradnjo. Pomembno je, da imajo igralci v mislih, da je najpomembnejši kolektiv in ne posameznik. V tem je naša največja moč. Kdor igra, je vesel. Kdor je manj na igrišču, pa trdo dela, da je pripravljen, ko pride priložnost zanj,” v napovedniku zadnje tekme v drugi četrtini prvenstva Mauro Camoranesi.

Med kandidate za nastop se po tekmi prepovedi igranja vrača Martinović, zaradi poškodb pa sta izven kadra Pirić in Felipe Santos.
“Mura je trdna, kompaktna ekipa, ki zna zelo dobro kaznovati napake. Ne smemo si jih privoščiti, predvsem pa moramo poskrbeti, da izrazimo svoje najboljše značilnosti. Največ bo odvisno od nas. Če bomo igrali z enako energijo kot tekmeci, bo prišla do izraza kvaliteta, ki je, verjamem, na naši strani.”

Rezultati v zadnjem obdobju (8 tekem, 7 zmag) so prinesli dodatno energijo. Da je dovolj moči za zadnje poglavje jeseni, potrjuje Blaž Vrhovec, strelec prvega zadetka na Bonifiki: “Je že bil čas, da gre kakšna v gol (smeh). Vesel sem, da sem prispeval delež, toda najbolj pomembno je, da se zmaguje. Zdaj pa smo že posvečeni zaključnemu delu priprav na naslednji izziv. Dobro smo se prilagodili zahtevam trenerja, imamo pozitivno ozračje v slačilnici in želimo ostati na zmagovitih tirnicah. Radi bi šli na zimski premor s čim boljšo popotnico, to je naš cilj. Na voljo je 6 točk, skušali bomo vzeti vseh 6. Mura je odlično organizirana in vodena ekipa, tekme proti njim so vedno zahtevne. Nikdar ni lahko najti poti do njihove mreže in tudi tokrat ne bo nič drugače.”

Krog št. 18. Maribor – Mura. Ljudski vrt, četrtek, 17.15.
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10