Članek
S trenerjem o tekmi z Muro in preobrazbi, ki nas je pripeljala do naslova jesenskega prvaka
NAPREDOVALI KOT MOŠTVO
Foto: Grega Wernig
Zaključek prve polovice prvenstva v velikem slogu. V dvoboju z Muro smo naredili nov korak naprej, vijol’čna jesen s preobrazbo moštva pa je tudi povsem spremenila stanje na lestvici. O napredku v različnih pogledih v pogovoru po četrti zaporedni zmagi v Ljudskem vrtu Mauro Camoranesi.

O tekmi…
“Za nami je zahtevna, trda tekma proti nasprotniku, ki si zasluži dolžno spoštovanje. A menim, da je tudi ta preizkušnja pokazala, da smo v zadnjem obdobju poskrbeli za napredek kot moštvo. Morda nismo odigrali najlepše tekme, a smo prevladovali na igrišču.”

O trenutkih odločitve v 2. polčasu, strategiji za tekmo...
“Tekmo lahko opišemo kot dve različni, imela je dva dela. Prvega, ki je trajal eno uro in drugega v zadnje pol ure, ki je bil drugačen zaradi utrujenosti igralcev. Pomembno je bilo, da si ne privoščimo napak v prvi uri igre in potem gremo v končnico s svežimi igralci. Izšlo se je, prišli smo do prednosti in tudi igrali dobro.”

O prednosti (+ 5 pred prvim in +7 pred drugim zasledovalcem)...
“Lepa prednost, dobro izhodišče po polovici prvenstva, ki pa še ne pomeni ničesar, saj je pred nami še veliko tekem. Pomembno je, da nadaljujemo, kar smo si zastavili v naših načrtih. Na začetku skupnega dela smo imeli nekaj težav, zdaj pa smo na pravi poti.”

O izjemno prepričljivi drugi četrtini prvenstva, ki je povsem spremenila podobo lestvice (9 tekem, 8 zmag)…
“Smo v pozitivnem obdobju. Tudi v prejšnjih tednih, ko smo se pogovarjali med seboj, smo vedeli, da ima moštvo potencial, da igra bolje in lahko poskrbi za odlične tekme. To se zdaj potrjuje, predvsem pa me veseli spoznanje, da smo pokazali, da imamo veliko igralcev, ki so sposobni igrati na želenem nivoju. Pomembno je, da še naprej tekmujemo med seboj, s prizadevnostjo na vsakem treningu, na tekmi in kdo je boljši, bo na igrišču, bo dobil priložnost. To je naš cilj.”

Bo še dovolj energije za zadnjih 90 minut v nedeljo v zadnjem dvoboju leta 2020 z Aluminijem?
“Imamo energijo. Ker imamo igralce, ki imajo pravo željo. V tem ritmu zaporednih tekem je potrebno razporediti moči in odmeriti minutažo, skušamo izbrati igralce, ki so v najboljšem stanju za posamezno tekmo. Tudi tokrat smo naredili nekaj sprememb v enajsterici, nekateri igralci so ostali na klopi ali igrali manj. Povedano po pravici, sem zelo vesel za fante, kajti njihov pristop je zelo dober.”
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10