Članek
Rok Kronaveter v napovedniku zadnjih 90 minut v letu 2020 (Ljudski vrt, nedelja, 17.15)
DOVOLJ JE ENERGIJE ZA USPEŠEN ZAKLJUČEK
Foto: Grega Wernig
Polovica prvenstva je za nami, jesenski naslov prvaka potrjen. Toda jesenske aktivnosti še niso končana, moštvo čaka še 90 minut igre. Brez zanašanja na to, da osem zmag v prejšnjih devetih tekmah pomeni razlog za prehitro zadovoljstvo.

“Vedeli smo, da moramo narediti serijo zmag, če hočemo biti na vrhu. To nam je uspelo in lahko gremo z optimizmom na podlagi storjenega z zadnjem obdobju še v zadnjo tekmo. Pogled na lestvico je lep in potrudili se bomo, da takšen tudi ostane. Upam in verjamem, da bomo šli na zimski premor najmanj s petimi točkami prednosti,” poudarja Rok Kronaveter, ki je ohranil mirno kri v trenutku izvajanja enajstmetrovke in prispeval delež k pomembni zmagi proti Muri.

“Bil je res pravi derbi. Obe ekipi sta prikazali dobro igro, mi smo bili tisti, ki smo imeli več priložnosti. Morali bi zadeti že v 1. polčasu. Zavedali smo se, da smo jih zapravili preveč in prišli iz garderobe še z več energije. Žal smo dobili gol hitro po vodstvu z 2:0, a smo vzdržali do konca. Mura je igrala dobra, toda naša zmaga je bila zaslužena.”

Nogometno leto 2020 zaključujemo v domači trdnjavi, z jasno izraženim ciljem.
“Zavedamo se, da delo še ni končano. Še je dovolj energije, ob tem pa imamo širok kader, kar so potrdile tudi prejšnje tekme. Morda bo za nedeljo predvidena še kakšna sprememba z namenom, da bomo imeli dovolj svežine in moči. Verjamem, da bomo oddelali, kot je treba in da bodo točke ostale doma. To smo hoteli, na tem, da bi bili prvi, delamo od prvega dne nove sezone. Ko smo v naši pravi podobi, je cilj uresničljiv. V tem boju za vrh moramo biti osredotočeni le na naše naloge, zdaj je opazno, da smo ujeli ritem in se seznanili s trenerjevimi zahtevami. Naredili smo korake naprej, skupne zimske priprave pa nam bodo prišle prav, da se še bolj uigramo.”

Krog št. 19. Maribor – Aluminij. Ljudski vrt, nedelja, ob 17.15.
24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15