Članek
Mitja Viler po desetih letih in pol zaključil nepozabno zgodbo v vijoličastem
ZAČUTIL SEM, DA JE PRAVI TRENUTEK
Foto: Grega Wernig
10 let in 6 mesecev v vijoličastem. 357 tekem, 13 trofej, 5x skupinski del evropskih tekmovanj. Na večni lestvici igralcev z največ nastopi na četrtem, v bogati zgodovini NK Maribor pa na posebnem mestu, kot eden simbolov klubske rasti v zadnjem desetletju. Mitja Viler ob sporazumnem dogovoru zaključuje skupno zgodbo, pol leta pred predvidenim iztekom pogodbe.

“Izrazito na mojo željo smo prišli do skupnega dogovora. Zahvaljujem se vodstvu kluba, da mi je omogočilo odhod. Začutil sem, da je pravi trenutek za slovo, ko še imam željo po novih izzivih in sem sposoben še nekaj časa igrati na visokem nivoju. V Mariboru je prišlo do zamenjave generacij, kar je razumljivo po določenem obdobju. Klub je dobro pozicioniran, na levi strani se je Kolmanič izkazal in upravičil zaupanje. Hvala vsem v Ljudskem vrtu za zaupanje, za nepozabne trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Verjamem, da se bomo še videvali, ampak na nasprotnih bregovih,” je poudaril Mitja Viler ob zaključku nepozabne zgodbe v vijoličastem.

O prvi kadrovski potezi po koncu jesenskega dela in posebnem mejniku športni direktor Oliver Bogatinov: “Trenutno obhajamo 60-letnico kluba in v zadnjem, najuspešnejšem desetletju je Mitja Viler prispeval pomemben, neprecenljiv delež na igrišču, izven igrišča pa je vedno bil zgled profesionalnega športnika. Težko je izreči slovo tako pomembnemu članu slačilnice, prav zaradi človeške veličine pa mi ni bilo težko ustreči njegovi želji.”

Rulo, hvala za vijol’čne trenutke in srečno na nadaljnji poti!
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10