Članek
Rudi Požeg Vancaš v dnevih brez nogometa s pogledom nazaj in načrtih za naprej
ČAS ZA DRUŽINO IN VRNITEV Z NOVO ENERGIJO
Foto: Grega Wernig
Dnevi zimskega nogometnega premora, igralci imajo prosto do ponovnega zbora 12. januarja. Čas je za analizo storjenega, odklop od nogometa in potem v zaključnem delu odštevanja do začetka priprav sledi že uvajalna delovna faza z individualnimi programi.

“Morda je na nek način škoda, da se je sezona že končala, glede na to, da smo bili v dobrem ritmu. Toda za nami je ne samo posebna jesen, ko se spomnimo na razmere in situacijo, v kateri smo se vsi skupaj znašli, ampak kar celotno leto, tako da bo premor vsem koristil. Predvsem po psihološki plati. Zdaj se je treba dobro spočiti, da pridemo na priprave polni energije in potem nadaljujemo, kar smo delali doslej, ker to je bilo fantastično v zadnjem mesecu,” je poudaril Rudi Požeg Vancaš v pogovoru po koncu jesenskega dela.

V prerezu vijol’čne jeseni skozi oči strelca petih prvenstvenih zadetkov prevladujejo pozitivne oznake.
“Največja prednost je, da smo raznovrstni. Imamo širok kader, kvalitetne igralce. Trener ima zdravo konkurenco, delalo se je dobro na treningih in to smo prenesli tudi v tekme. Komaj čakam priprave, da se še bolj uigramo in dodatno utrdimo medsebojno povezavo. Bili smo zelo učinkoviti, tudi obramba je oddelala dobro, zabila kar nekaj golov in skupni cilj je, da nadaljujemo v podobnem slogu. Izboljšati je še treba določene pomanjkljivosti, morda se kdaj zadovoljiti tudi z zmago 1:0. Osnova vsega pa bo, da vstopimo ustrezno pripravljeni v drugi del sezone.”

Praznične dneve, dneve brez nogometa bo Rudi preživel predvsem v družinskem krogu.
“Družil se bom z bližnjimi, ker se vmes ob vseh omejitvah, ki so v veljavi, res dolgo nismo videli. Moramo se spočiti, ‘žuranja’ ne bo, ker je vse zaprto. Moramo biti odgovorni pri ravnanju, priti zdravi nazaj in polni energije.”

Ko se spet dobimo, so cilji jasni…
“Dobro oddelati priprave in iti na prvo mesto.”
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10