Članek
Mitja Viler ob slovesu o nepozabnem obdobju, s klubske strani pa globok priklon in HVALA na vijol’čni način 
DESET LET BREZ ŠT. 28
Foto: Grega Wernig
Deset let Ljudskega vrta. Trinajst trofej, dve Ligi prvakov in tri Lige Europa v tristo sedeminpetdesetih nastopih.

V spomin na vse te trenutke in na vlogo v našem klubu bo NK Maribor upokojil številko 28 za naslednjih 10 let. Na ta način izražamo Mitji Vilerju globok priklon in HVALA na vijol’čni način. Klubsko zahvalo sta mu ob slovesu v Ljudskem vrtu namenila direktor Bojan Ban in športni direktor Oliver Bogatinov.

“Hvala klubu za to veliko čast. To je tudi odgovornost, s profesionalnostjo in odnosom sem dal klubu v preteklih letih svoj prispevek po najboljših močeh, klub pa mi je omogočil najboljše pogoje. Moja družina se je tukaj počutila kot doma in lahko rečem, da je šlo za obojestransko ljubezen. Škoda, da je moralo slovo miniti brez prisotnosti navijačev. Moram pa priznati, da bi bil odhod pred gledalci na tribunah težji kot je v tem trenutku,” je strnil vtise po priložnostni svečanosti glede na aktualne razmere Mitja Viler.

Najlepše je, ko imaš dva doma. Mitja Viler ga ima na Obali in ob Dravi....
“Karkoli bom rekel, ne bom realen. Prišel sem v Maribor iz nekega drugega okolja, skupaj smo začeli pisati zgodbo, na katero nisem upal pomisliti niti v najlepših sanjah. Ostali bodo topli, prijetni spomini. Vse je bilo izjemno, od prve trofeje, prve uvrstitve v Ligo Europa, prve uvrstitve v Ligo prvakov, to daje posebno dimenzijo. Potem pa so sledili novi mejniki. Vem, da me je gol proti Beer Shevi zapisal v zgodovino oz. me bodo ljudje po njem najbolj pomnili. Ponosen sem na skupne trenutke, je pa vsaka odigrana tekma za takšno institucijo velik dosežek.”

Več v video intervjuju.
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10