Članek
Med delovnimi dnevi v Turčiji tudi kadrovska poteza za dolgoročnejše klubske načrte
ALJOŠA MATKO: NOVA ZVESTOBA, DO 2024
"Razvojna pot gre v pravo smer in verjamem, da nas skupaj čakajo številni lepi trenutki"
Foto: Grega Wernig
Dnevi v pripravljalni bazi v Beleku niso le namenjeni stopnjevanju trenutne pripravljenosti in postavljanju temeljev za pomlad. Poskrbelo se je tudi za dolgoročnejše klubske načrte, s kadrovsko potezo za sedanjost in prihodnost. Aljoša Matko, ki je imel veljavno pogodbo do leta 2022, je vijol’čno zvestobo utrdil in podaljšal. Po novem dogovoru še za dodatni dve leti, do poletja 2024.

“Aljoša je hitro opozoril nase, že z izjemnim učinkom v mlajših selekcijah, ko je v dveh letih mladinske lige na 55 tekmah dosegel 52 zadetkov. Nato pa pokazal pravo smernico mladim na razvojni poti, kako se kaliti, utrditi na posoji in vrniti v drugačni vlogi. V dolgoročnejši viziji je pomemben člen, zato smo mu ponudili novo pogodbo. Pogovor je bil zelo kratek in enostaven, klubsko pobudo je takoj sprejel. Lahko rečem, da tako kot je konkreten na igrišču, je bil tudi za mizo. V njegovem primeru so dodatne besede odveč, le naj z dosedanjo vztrajnostjo, nepopustljivostjo in popolno osredotočenostjo nadaljuje tudi v prihodnje,” je odločitev pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

“Vesel sem, da smo se dogovorili za podaljšanje pogodbe, ki ima zame dvojni pomen. Prinaša potrditev klubskega zaupanja ob dosedanjem delu in neko novo, le še dodatno motivacijo za v prihodnje,” je s ponosom po novem avtogramu v Beleku poudaril Aljoša Matko, ki je z nami od leta 2015, ko je kot obetavni fant, doma iz Črnomlja, začel zgodbo v vijoličastem.

“Ko sem dobil ponudbo za novo pogodbo, sem samo vprašal, kje naj podpišem. To je ena izmed tistih odločitev, ki ne pomeni dileme ali zahteva časa za dodaten razmislek. V klubu se počutim vrhunsko, z razlogi za zadovoljstvo v vseh pogledih. Moja razvojna pot gre v pravo smer in verjamem, da nas skupaj čakajo še številni lepi trenutki. Najprej že v spomladanskem delu, zato smo vsak dan v pripravljalnem obdobju posvetili pripravam na nadaljevanje sezone. Vse bomo naredili, da ostanemo na vrhu lestvice. Če bi že v prvi članski sezoni pri NK Maribor osvojil naslov prvaka, bi to pomenilo uresničitev tudi najbolj skritih želja.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15