Članek
Jan Mlakar v hotelski izolaciji čaka na vrnitev v domovino in trenutek, ko bo znova z moštvom
SPRIJAZNIŠ SE IN - TRENIRAŠ
Foto: Grega Wernig
Ob vrnitvi moštva iz Turčije je predviden dan odmora, aktivnosti pa se nadaljujejo v sredo, ko se v Ljudskem vrtu začenja zaključni del priprav na otvoritev spomladanskega dela sezone. Žal še v nepopolni zasedbi do vrnitve preostalih članov moštva in strokovnega vodstva, ki so zaradi epidemioloških pravil še morali ostati v Turčiji.

Kako se počuti in kako preživlja dneve hotelske izolacije Jan Mlakar, ki kot edini izmed igralcev ni mogel odpotovati nazaj s čarterskim poletom?
“Počutje v v redu, to je bistvenega pomena. Nenavaden je občutek, ker sem ostal kot edini izmed igralcev, a velja zame enako kot za trenerja in preostale člane odprave, ki smo morali ostati tukaj. Pač višja sila, gre za zadeve, na katere ne moreš vplivati. Takšni časi so, nažalost se je nam zgodilo ravno v tem delu priprav. Ko bo potrjen točen termin poleta domov, pa bo lažje tudi v psihološkem smislu.”

V pričakovanju potrditve informacije glede termina vrnitve v domovino opravlja vaje po prilagojenem programu, v sobi. Za krajšanje časa pa veliko pomeni, da nemoteno delujejo vsi tehnični pripomočki.
“Ko se zgodi nekaj takšnega, je jasno le eno: spremeniti ne moreš ničesar. Treba se je sprijazniti in iz situacije, v kateri smo se znašli, izvleči pozitivne zadeve. Za obroke je poskrbljeno, oskrba hotelskega osebja je brezhibna. Treniram v sobi, kolikor je mogoče, da vzdržujem fizično pripravljenost in da bi potem porabil čim manj časa, ko se bom spet lahko pridružil moštvu. Dobim sprotni individualni program, delam na moči in preventivi, z vajami z lastno težo. Cilj je, da v dobrem stanju nadaljujem z delom v Mariboru. Drugače pa si čas krajšam s telefonom, ob stik z družino, mojimi najbližjimi. Na prenosnem računalniku si pogledam kakšen film, izkazalo pa se je kot zelo koristno, da sem vzel s seboj PlayStation.”

Moštvo se je dobro odzvalo na vmesne nevšečnosti in oddelalo program v Turčiji do konca, tudi Jan je v neprijetnem zapletu poiskal vir za optimizem.
“Začelo se je super, bili smo polni energije. Po uvodnih treningih sem med prvo tekmo proti moštvu Čukaričkega užival na igrišču, potem pa je tisto testiranje pred tekmo s Šahtarjem ustavilo mene in še nekatere posameznike. Vsi skupaj pa smo se dobro odzvali. Ob tolikšnih težavah je bilo opazno, da je značaj ekipe pozitiven. Moštvo je zelo dobro opravilo obe preizkušnji v Turčiji in ne dvomim, da nas je ter nas bo ta izkušnja le še bolj utrdila. Komaj čakam, da bom znova v družbi soigralcev in da gremo skupaj v spomladanski del prvenstva.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15