Članek
Felipe Santos: tretje zimske priprave v Mariboru in nova priložnost v drugačni vlogi
ŠE MED PRENOSI ZDAJ BOLJ GLEDAM OBRAMBO
“Zadolžitve so drugačne. moral sem spremeniti miselnost"
Foto: Grega Wernig
Martin Milec kaznovan, Denis Klinar poškodovan. Na desni strani se je pojavila vrzel, dilema, kako jo zapolniti, pa je bila hitro odpravljena. Priložnost je podobno kot na treh tekmah jesenskega dela dobil Felipe Santos in uspešno oddelal dosedanji del priprav.

“Zame so to tretje zimske priprave z Mariborom, letošnje pa so bile res popolnoma drugačne. Veliko zadev se nam je zgodilo v Turčiji, je pa bilo opazno, da se je ekipa le še dodatno povezala med seboj. K sreči sem ostal zdrav in sem lahko redno treniral. Sploh nisem šel iz sobe, ko ni bilo treba na tekmo, trening ali jest. Enako ravnam zdaj, ko smo nazaj in sem le doma z družino. Vsi skupaj se zavedamo odgovornosti, žal so nekateri staknili okužbe, ki te, žal, v današnjih razmerah lahko doletijo kadarkoli. Bomo pa do začetka prvenstva skoraj v popolni zasedbi, kar je najpomembnejše,” pravi 24-letni Brazilec, ki je na treh pripravljalnih preizkušnjah zbral 229 od skupaj 270 igralnih minut.

“Vsak igralec si, razumljivo, želi igrati, dobiti določeno minutažo na igrišču. Vedel sem, da bo priložnost prišla. Potrpežljivo sem čakal, treniral in naredil vse, da bom pripravljen, ko bo priložnost zame. Sicer sem jo dobil na drugačnem igralnem položaju, a želim pomagati ekipi, klubu in upam, da bom izpolnil svoj del nalog.”

Igranje v vlogi desnega bočnega igralca zahteva prilagajanje, predvsem ravnotežje v napadalni usmeritvi in izpolnjevanju obrambnih nalog.
“Zadolžitve so drugačne. Prej mi ni bilo treba toliko delati v obrambi, zdaj sem bolj pozoren in previden. Moral sem spremeniti miselnost, tudi ko doma gledam tekme, zdaj bolj spremljam obrambno kot napadalno fazo, hkrati pa vsak trening želim izkoristiti za napredovanje. Vleče me naprej, razumljivo sem skozi kariero vajen napadalne usmeritve, toda zavedam se odgovornosti do moštva in nalog, ki mi jih nameni trener. Če pa bom imel priložnost, bom še vedno skušal doseči zadetek in prispevati delež v napadalnem delu.”

Odštevanje do začetka spomladanskega dela, še 6 dni. Začenjamo prihodnjo sredo v Domžalah.
“Naš cilj je, da postanemo prvaki. Ko sem prišel, smo v prvi sezoni osvojili naslov. Lani nam ni uspelo in rad bi, da spet doživimo te trenutke. Če bom pri uresničitvi cilja imel tudi večjo minutažo, bo zadovoljstvo popolno. Toda najbolj pomembno je, da dobro začnemo spomladanski del, razveseljujemo navijače z dobrimi igrami in ostanemo na prvem mestu.”
27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
51
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
35
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19