Članek
Na petkovem treningu znova pod taktirko Maura Camoranesija
KAR JE BILO, SMO ODMISLILI
"Ni bilo prijetno, a smo prestali tudi test takšne vrste"
Foto: Grega Wernig
Vrste se dopolnjujejo, z nami so še štirje izmed osmih članov vijol’čne odprave, ki so morali ostati dlje v Turčiji. Mauro Camoranesi, Jan Mlakar, Saša Gajser in Victor Palacios so se v četrtkovem popoldnevu vrnili v Maribor, zaključni del priprav, od petka tako znova pod trenerjevo taktirko ter z okrepljenim strokovnim štabom.

“Lepo je biti spet z moštvom in sodelavci. Vesel sem, da je konec vmesnega dela na daljavo. Bilo je kar nenavadno, vmes je ena skupina lahko šla na igrišče, druga pa morala ostati v hotelu, nekaterim je bila odrejena podaljšana izolacija. Ni bilo prijetno, a smo prestali tudi test takšne vrste. Igralci pa so z odličnim odzivom poskrbeli, da smo zadeve dobro izpeljali,” o vmesni neprijetni izkušnji Mauro Camoranesi, ki bo finiš priprav znova lahko opravil ob neposrednem stiku z moštvom.

“Kar je bilo, smo odmislili. Počasi se vračamo v običajno realnost, k ustaljenim tirnicam. To je osnovno sporočilo in vodilo tega obdobja, ko moramo še počakati na vrnitev naših preostalih sodelavcev iz Turčije. Imamo še nekaj dni, ki jih bomo ustrezno izkoristili. Temelji so dobri, smernice dela so bile opravljene. Nastala pa je, razumljivo, določena razlika med tistimi, ki so lahko redno vadili in posamezniki, kateri so morali izpustiti določeno obdobje zaradi koronavirusa ali posledične izolacije. Z njimi moramo nadoknaditi zaostanek pri delu. Zdaj nam manjkajo še tekme in nekateri popravki, z vračanjem v tekmovalni ritem pa bomo dvignili tudi pripravljenost.”

Še 90 minut pred otvoritvijo spomladanskega dela bomo opravili v soboto, v Ljudskem vrtu proti Nafti (začetek ob 17. uri).
“Koristna tekma, na kateri bomo z mislimi tudi že pri sredi in začetku prvenstva v Domžalah. Namen bo tudi v tem, da bi igralci, ki so v zaostanku zaradi korona zapletov, dobili nekaj minut na igrišču. Skušali bomo razširiti kader, da bi imeli potem v Domžalah na voljo več igralcev. Kmalu bo z nami na treningih tudi Milec, ki bo po reprezentančnem premoru lahko tudi igral. Žal še ni odpravil težav s kolenom Klinar, ki se še ne more priključiti moštvu. Vmes sem se pogovarjal tudi z Mitrovićem, njegovo okrevanje poteka v skladu z načrti. Večina igralcev, katere smo predvideli za začetek sezone, pa je že z nami. Do prihodnje srede bo stanje še boljše in gremo z optimizmom naprej.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15