Članek
Revija golov na zadnjem testu pred začetkom spomladanskega dela
MARIBOR - NAFTA 5:1 (2:1)
Foto: Grega Wernig
6.2.2021 Ljudski vrt, pripravljalna tekma. Sodnik: Tadej Mežnar. Pomočnika: Vidko Karmel in Tadej Friš.

NK MARIBOR: Jug, Koblar (74' Uskoković), Martinović (74' Peričić), Pihler, Kolmanič (80' Guerrico), Vrhovec, Cretu (74' Repas), Santos, Požeg Vancaš (80' Kotnik), Kronaveter (74' Tavares), Matko. Klop: Handanović, Peričić, Uskoković, Obreht, Bobarić, Guerrico, Repas, Kotnik, Tavares. Trener: Mauro Camoranesi.

NAFTA: Raduha, Bolla, R. Pirtovšek, Drk, Rebernik, Kormendi, Ubochioma, Oštrek, Novinić, Vinko, Haljeta. Klop: Kisovec, Poszgai, Živko, T. Pirtovšek, Szabo, Židan, Magdič, Bizjak. Trener: Dejan Dončić.

Strelci: 1:0 Koblar (5), 1:1 Ubochioma (14), 2:1 Kolmanič (30), 3:1 Matko (53), 4:1 Martinović (72), 5:1 Tavares (83)

Po treh v Turčiji še pripravljalna tekma v Ljudskem vrtu, zadnja pred otvoritvijo spomladanskega dela prvenstva. Tokrat v kadru tudi Handanović, Perićić, Uskoković, Repas in Kotnik, ki so manjkali v prejšnjih dvobojih. Začetek ob 17. uri.

Potek tekme
1' gremo Maribor!
4' prva priložnost, Kronaveter s spretnim udarcem proti desnemu kotu, vratar Raduha je odbil v kot

1:0 KOBLAR (5)
Ekspresno vodstvo. Kot je izvajal Kronaveter, gostom ni uspelo izbijanje, žoga se je odbila do Koblarja, ki se je spretno odzval in z dobro odmrjenim udarcem zadel levi spodnji kot.

1:1 Ubochioma (14)
Izenačenje po protinapadu. Haljeta je po hitri akciji z desne strani podal pred gol, Ubochioma pa natančno poslal žogo ob vratnici v mrežo.

21' gremo po novo vodstvo, ob podaji Vrhovca poskus Kolmaniča, pravočasno blokiral vratar Raduha
25' do zaključka zdaj Pihler, udarec z glavo, žoga čez prečko
29' poskus gostov, Drk s 14m, ob blokiranem udarcu je žogo ujel Jug

2:1 KOLMANIČ (30)
Novo vodstvo. Vrhovec z dolgo podajo na levo stran, nato pa Kolmanič ob pričakovanem predložku z neposrednim udarcem proti vratom in žoga ob desni vratnici v mrežo.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' nadaljujemo z nespremenjeno enajsterico
50' Požeg Vancaš z roba kazenskega prostora, na pravem mestu gostujoči vratar

3:1 MATKO (53)
S spretno akcijo do povišanja vodstva. Kolmanič je poskrbel za natančno podajo, Matko pa za golgeterski zaključek in ob soočenju poslal žogo čez vratarja v mrežo.

4:1 MARTINOVIĆ (72)
Prosti strel je izvajal Kronaveter, natančen predložek in dovolj močan udarec Martinovića z glavo, da vratar ni uspel ukrotiti žoge.

74' štiri menjave v našem moštvu, v igro Peričić, Uskoković, Repas in Tavares, z igrišča Martinović, Koblar, Cretu ter Kronaveter
80' za končnico še 2 spremembi: Požeg Vancaš-Kotnik in Kolmanič-Guerrico

5:1 TAVARES (83)
Še je dovolj časa in motiva: s kombinatoriko v kazenski prostor gostov, Kotnik je podal, Tavares spretno sprejel žogo v svojem slogu in natančno usmeril žogo ob levi vratnici v mrežo. 

KONEC TEKME24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15