Članek
S trenerjem o generalki, širitvi kadra in doseženem namenu priprav kljub vsem zapletom
VRAČAMO SE V REALNOST
Foto: Grega Wernig
Še zadnji pripravljalni obračun pred začetkom spomladanskega dela. Kot tradicionalni tekmeci na testih v Ljudskem vrtu tudi tokrat nogometaši Nafte, namen pa večplasten in dosežen.

“Hvala predstavnikom Nafte, da so nam omogočili to pripravljalno tekmo, za nas zelo pomembno. Želeli smo nameniti 70, 75 minut večini igralcev, začeti z vračanjem v igralni ritem fantov, ki so vmes manjkali in smo lahko zadovoljni s prikazanim,” je Mauro Camoranesi strnil vtise po generalki in tudi lastni vrnitvi na klop.

“Kot sem dejal, res je bilo nenavadno, a se ne bomo ozirali več nazaj. Če se je že moralo zgoditi, je boljše, da se je med pripravami kot sredi prvenstva. Zadovoljen sem z različnih vidikov. Za nami sta 2 zapletena tedna, zdaj se vsi skupaj vračamo v realnost. Trenerji in igralci. To je najbolj pomembno, vesel pa sem tudi zaradi spoznanja, da so fantje, ki so vmes manjkali kot denimo Repas, Kotnik, Uskoković ali Peričić, znova z nami na igrišču.”

Ena izmed značilnosti je bila raznovrstnost. Za pet zadetkov smo imeli pet različnih strelcev, kar tri pa so zabili branilci.
“Drži, ne zgodi se tako pogosto. Toda imamo visoke igralce, nevarne pri prekinitvah. Nasploh je za samozavest vseh petih strelcev to dodatnega pomena, osnovnega pomena za nas pa je bilo med pripravami doseči ustrezno stopnjo telesne pripravljenosti in zbrati čim več tekmovalnih minut. Uspelo nam je in menim, da smo kljub vmesnim zapletom pripravljeni na nadaljevanje prvenstva.”

Še štirje trening iin čas bo za premiero.
“Zdaj imamo nekaj dni, da se pripravimo na tekmo v Domžalah. Zmanjšali bomo intenzivnost in se usmerili k zaključnemu delu, pri katerem moramo razmišljati že dejansko o dveh tekmah, ki nas čakata v uvodnem tednu. Tri dni po Domžalah bo že dvoboj proti Bravu. Toda popoln fokus je zdaj le na Domžalah in vse bomo naredili, da bi uspešno začeli spomladanski del.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15