Članek
Pred tekmo v Domžalah (sreda, 16.45): Mauro Camoranesi & Ažbe Jug
KORAK PO KORAK, PRIPRAVLJENI NA PRVEGA
Foto: Grega Wernig
Minilo je 52 dni. Po kratkem premoru in oddelanem pripravljalnem obdobju je prišel čas za nov začetek. Znova v boj za točke, nadaljujemo, kjer smo ostali ob koncu jeseni.

“Miren sem,” v pričakovanju otvoritve spomladanskega dela pravi Mauro Camoranesi. Pogled na igrišče na zadnjem treningu je bil povsem drugačen kot denimo pred tednom ali dvema. Tudi štab se dopolnjuje: po vrnitvi Marka Šulerja so zdaj v Turčiji še trije člani vijol’čne odprave, Andres Yllana, Miguel Enrique Albino in Janko Veselič.

“Tudi vmes se ob vsem, kar se je dogajalo, nismo želeli pritoževati. Brez prilagajanja v teh časih preprosto ne gre, gremo korak po korak in se vračamo v realnost. Vedno več nas je na treningih, moštvo se dopolnjuje, kmalu se bo tudi strokovni štab. Imamo 19 igralcev, ki so med kandidati za prvo tekmo. Le Dervišević in Bajde še nista nared.”

Ilija Martinović bo izpustil premiero zaradi štirih rumenih kartonov, za nastop je predviden Luka Koblar.
“Dobro je oddelal priprave in prav je, da dobi priložnost. Pogovoril sem z vsemi obrambnimi igralci, vedo, kaj se od njih zahteva. Zadovoljstvo v vseh pogledih mi prinaša tudi spoznanje, da fantje lahko igrajo na različnih igralnih položajih. Na desni strani manjkata Milec in Klinar, tako da je v prednosti zdaj Felipe Santos. Čaka nas zahtevna tekma, Domžalčani so dolgo časa skupaj, ekipa ni doživela sprememb v primerjavi z jesenskim delom. Imeli so dobre rezultate na vmesnih preizkušnjah, toda priprave so le priprave. Zares bo šlo v sredo. Prva tekma po dolgem času vedno prinaša posebne občutke, naš cilj pa je jasen - želimo nadaljevati, kjer smo ostali jeseni.”

Med vratnicama ni dileme, prvi izbor je Ažbe Jug.
“Priprave so bile zanimive, specifične, a nas je vse skupaj utrdilo in še bolj povezalo. Prilagajamo se že, odkar smo se znašli v spremenjenih razmerah. Bistvena ugotovitev pred začetkom prvenstva je, da smo dobro pripravljeni, kar je opazno na treningih, to so potrdile tudi vmesne pripravljalne tekme. Želimo začeti nov del prvenstva z zmago. Vemo, s kakšnim ciljem vstopamo v spomladanski del, z željo po naslovu prvaka. Toda z mislimi bomo le pri vsaki naslednji tekmi. Zavedamo se, da moramo oddelati naloge z dovolj agresivnosti in motivacije, da izrazimo kvaliteto v pravi obliki in pridemo do uresničitve cilja.”

Domžale – Maribor. Prvo poglavje vijol’čne pomladi 2021. Sreda, 16.45.
24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15