Članek
Kot bi šlo za dve različni tekmi: s trenerjem o dogajanju v Domžalah
IZ NAPAK DO PRAVEGA MARIBORA
Foto: Grega Wernig
Otvoritev tekmovalnega leta 2021 z dinamično, učinkovito predstavo. Na zahtevnem terenu 6 golov z enakovredno razporeditvijo in z odzivom našega moštva, ki potrjuje dosedanje značilnosti.

“Kot bi šlo za dve različni tekmi. Najprej smo bili kaznovani za napake, za preveč nestrpno pričakovanje prve tekme ob nadaljevanju prvenstva, potem pa smo igrali kot Maribor. Žal mi je zaradi 1. polčasa, saj smo igrali večino časa dobro, a si privoščili napake in dobili 3 zadetke. Sem pa zelo vesel zaradi odziva v 2. polčasu. Spoznanje, da imamo ekipo, ki se zna odzvati na takšen način, ti dovoljuje, da si lahko tudi nekoliko bolj miren. Kot sem vedno govoril igralcem, si pa ne smemo dovoliti obdobja nenadzorovane igre, ampak začenjati tekme in iskati rešitve z več zbranosti,” o razlogih za zadovoljstvo in trenutkih, ki niso bili na želenem nivoju, Mauro Camoranesi.

Na dogajanje v nadaljevanju tekme so vplivale tudi poteze s klopi: uspešna dvojna menjava, sprememba igralnega sistema. Kljub specifiki priprav in boju z okužbami ter številnimi izolacijami posameznikov je bila spodbudna tudi “fizika”.
“Je kdo, ki je videl tekmo, sploh še pomislil na koronavirus? Dobro smo oddelali pripravljalno obdobje, fantje so potrdili, da so v želenem stanju, saj smo v 2. polčasu igrali dejansko skoraj vseh 45 minut na njihovi polovici igrišča in dovolili tekmecem le še eno priložnost. Domači nogometaši so postali utrujeni, mi pa smo z novimi rešitvami pridobili več energije, novih rešitev. Za nas je bilo pomembno, da smo ob potrditvi nepopopustljivosti tudi razširili kader po vmesnih zapletih, znova so bili na igrišču Peričić, Repas, Mlakar. Igralci, ki vmes nekaj časa niso bili z nami, so se vrnili in to prinaša razloge za zadovoljstvo pred prihodnjimi tekmami.”

V Ljudskem vrtu 4:3, tokrat 3:3. Tekme z Domžalami so v zadnjem obdobju postale zagotovilo za revijo golov.
“S točko smo glede na to, kar se je dogajalo, zadovoljni. Lahko bi zmagali, a bi lahko tudi izgubili. Bo pa to po koncu prvenstva pomembna točka. Sami smo si nakopali težave, ko smo tekmecem preveč podarili v prvem polčasu. Moteče je, ko se nam zgodi, da igramo dobro, toda prvi dobimo zadetek in potem moramo porabiti dvojno mero energije v lovu na zaostanek. Imeli smo je dovolj, da smo prišli do remija, zdaj pa že velja popolna osredotočenost na sobotno tekmo proti Bravu.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15