Članek
V napovedniku dvoboja z Bravom (Ljudski vrt, sobota, 17.15) Mauro Camoranesi & Jan Repas
NAPAKE POSLEDICA NEZBRANOSTI
Foto: Grega Wernig
Po prvem poglavju leta 2021 v Domžalah je čas za prvih 90 minut na domačem igrišču. Ljudski vrt, žal, še ne odpira vrat za gledalce, začenjamo pa vijol’čno pomlad v tekmovalnem delu.

“Regeneracija po tekmi v sredo in priprava na soboto. Prvi teden se začenja z dvojnim programom, tako da smo se takoj usmerili k novemu izzivu. Po analizi zadnjega dvoboja lahko dodam, da ekipa, kot je Maribor, ne sme prejeti petih golov na dveh zaporednih tekmah. Zabili smo jih 5, a osvojili le 2 točki. Tukaj gre za vprašanje zbranosti, saj ne dobimo zadetkov iz igre, ampak predvsem po prekinitvah ali iz protinapada,” poudarja Mauro Camoranesi v napovedniku sobototnega dvoboja z moštvom Brava.

Trener bo tokrat sestavil moštvo brez porumenelega Roka Kronavetra, se pa vrača po prestani kazni v moštvo Ilija Martinović.
“Vračamo se v običajne tirnice. Nekateri še morajo okrevati, je pa vse več igralcev že nared. Med kandidate za nastop se vrača Martinović, tukaj sta tudi Koblar in Uskoković. Namesto Kronavetra pa imamo tudi v napadu več rešitev, na voljo so Mlakar, Tavares in Bajde. Spoštujem ekipo Brava, všeč mi je, kako uspešni so v fazi branjenja in kako izkoriščajo svoje prednosti pri protinapadih. Moramo jih onemogočiti in priti do uresničitve cilja na naš način.”

Med širjenjem kadra je vse več kandidatov za nastop in za večje obremenitve, tudi Jan Repas.
“Ni se lahko vrniti po poškodbi, podobno je po bolezni. Najtežje je, da nismo uspeli oddelati celotnih priprav v popolni zasedbi. Načrti so se sproti spreminjali, toda brez prilagajanja ne gre in ne iščemo nobenih izgovorov. Osredotočeni smo le na igrišče, na naloge, ki so pred nami. Zdaj je prvi cilj, da ne prejemamo več toliko zadetkov. Če želimo osvojiti naslov, moramo popraviti ta del igre. Razlika na vrhu lestvice je po prejšnjem krogu manjša, toda ne spreminja ničesar. Imamo svojo pot. Vsaka tekma bo kot finalna in na vsaki bomo naredili vse, da zmagamo. Drugi polčas iz Domžal bo naša smernica za sobotno tekmo.”

Maribor – Bravo. Krog št. 21, sobota, 17.15.
24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15