Članek
Ivan Sušak po uspešno opravljeni preizkušnji ostaja z moštvom tudi v nadaljevanju sezone
EDINO VODILO: MOLČI IN DELAJ
Foto: Grega Wernig
Prestopni rok zima 2021, naslednje poglavje. Sklenjen je dogovor z vratarjem, ki je uspešno opravil preizkušnjo. Ivan Sušak je z moštvom na treningih od začetka priprav in bo ostal tudi do konca letošnje sezone, z možnostjo podpisa dveletne pogodbe.

“Izkoristil je priložnost med pripravami in s svojim delom ter značajem pridobil zaupanje. V vmesnih težkih trenutkih smo ga dobro spoznali. Gre za delovnega fanta, ki sprejema vse zahteve in si je po prikazanem zaslužil priložnost, da ostane z nami ter pokaže svoj potencial,” je pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

“Zelo sem vesel, zahvaljujem se klubu za zaupanje. Vse je na visokem organizacijskem nivoju, vratarski treningi pod vodstvom Mitje Piriha so odlični, ob sodelovanju z izkušenejšimi soigralci, Handanovićem, Jugom, Pirićem pa lahko pridobim koristna spoznanja. Ustroj kluba in celotno moštvo sem spoznal v prejšnjih tednih, skupaj smo oddelali priprave v Turčiji, tako da mi je v veliko čast, da mi je bila ponujena pogodba. Zdaj grem še z dodatnim motivom na naslednje treninge, le z enim vodilom: molči in delaj,” pravi 23-letni hrvaški vratar, visok 202 cm, rojen v Metkoviću, je otroštvo preživel v Gabeli, kraju v Bosni in Hercegovini na meji s Hrvaško.

“V mlajših selekcijah sem po prvih nogometnih korakih še bil v vlogi igralca, potem pa so me s štoperskega položaja preselili med vratnici. Prilagajanje je uspelo, šlo mi je dobro in dosegel sem ustrezni nivo. Moj prvi klub je bil GOŠK Gabela, potem me je nekdanji trener Maribora Sergej Jakirović kot mladinca pripeljal v Sesvete, kjer sem branil tudi v hrvaški drugi ligi. Nato sem bil polovico sezone na Češkem, pri moštvu Ceske Budejovice, se nato vrnil v Zagreb in po jesenskem delu pri drugoligašu Rudešu je zdaj nova postaja Maribor.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15