Članek
Pogled iz slačilnice: Marcos Tavares o sobotni tekmi in nadaljevanju ob spremenjenem izhodišču
POPRAVITI, KAR MORAMO POPRAVITI
Foto: Grega Wernig
Poglavje, imenovano krog št. 21, zaključimo s pogledom iz slačilnice. Marcos Tavares je dvoboj z Bravom najprej spremljal s klopi, zadnje pol ure pa aktivno sodeloval v lovu na preobrat na igrišču. Ni se izšlo, nadaljujemo s spremenjenim izhodiščem. V pogovoru s kapetanom o najaktualnejših temah.

O sobotni tekmi…
“Začeli smo dobro, imeli nekaj priložnosti, toda nismo zabili. Spet se nam je zgodilo, da smo dobili gol iz prekinitve. To se nam dogaja prepogosto in nas pripelje v težave. V drugem polčasu smo prevladovali, odigrali boljše, napadali, a nam je zmanjkal drugi gol, ki bi spremenil vtis in celotno podobo.”

O prekinitvah in boljših rešitvah…
“To je nogomet, tudi majhne zadeve spreminjajo potek tekem. Zaradi takšnih in podobnih situacij lahko zmagamo ali izgubimo. Prvenstvo je dolgo, nič še ni odločeno. Ko popravimo, kar je za popraviti, bomo boljši in bomo spet zmagovali. Vsi skupaj bomo trenirali še več, se še bolj pogosto pogovarjali o vseh podrobnostih in o tem, kako do napredka. Kako urediti vprašanje mentalitete. Moramo imeti popolno zbranost od prve do zadnje minute.”

O novem, doslej najmlajšem dobitniku priznanja Vijol’čni bojevnik…
“Super! Zelo sem bil vesel, ko sem slišal, da je Aljoša Matko dobil največ glasov. Bil je najboljši mladi nogometaš leta, si v prvi polovici sezone priboril mesto v ekipi s trudom ter svojimi igrami. Zaslužil si je priznanje in naj bo ta nagrada le še dodaten motiv za nadaljnje trdo delo.”

O naslednjem izzivu…
“Vsaka tekma bo zahtevna, tega se dobro zavedamo. Ne glede na rezultat prejšnje tekme se moramo usmeriti k naslednjemu izzivu z enako energijo. Zdaj imamo delovni teden brez vmesne tekme v sredo in vse bomo storili, da skozi delo, treninge in skupne pogovore odigramo boljše ter pridemo v soboto do vseh treh točk proti Celju.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15