Članek
Rudi Požeg Vancaš v pričakovanju štajerskega derbija
MORAMO IN ZMOREMO BOLJŠE
Foto: Grega Wernig
Nadaljujemo v Ljudskem vrtu, s štajerskim derbijem. Po vstopu v spomladanski del z dvema neodločenima rezultatoma odpiramo novo poglavje z željo po polnem izkupičku.

“Nismo dobro začeli, toda ne smemo in ne moremo zdaj biti en mesec slabe volje, ampak se je treba pobrati ter znova dvigniti. V slačilnici smo se pogovorili med seboj že po tekmi proti Bravu, zavedamo se, da zmoremo igrati boljše. Smo enotnega mnenja, kaj je treba popraviti in verjamem, da se bo to v prihodnje odrazilo tudi na igrišču,” Rudi Požeg Vancaš o trenutnem vijol’čnem utripu.

Strelec šestih prvenstvenih zadetkov v letošnjem prvenstvu je s soigralci odločen, da se rezultatska krivulja znova obrne navzgor.
“Izmed šestih možnih smo osvojili le dve točki. Moramo zmanjšati število prejetih zadetkov, vsi skupaj se še bolj posvetiti vsaki malenkosti. Težko je nekaj, kar se ponavlja, spremeniti čez noč. Toda naše težave niso le v obrambi, tudi v napadu bi morali biti učinkovitejši in še kdaj zadeti. Smo skupaj kot ekipa in samo skupaj se lahko izvlečemo iz te situacije. Trenutno smo v fazi, ko nam ne gre in se nam dogajajo negativne zadeve. Prekinitve nam pomenijo preveliko nevarnost, moramo jih 100% oddelati tudi med tednom na treningih in to ponavljati na tekmah. Če ne popravimo teh manjših, a zelo pomembnih zadev, smo hitro lahko kaznovani.”

Sobotni dvoboj s Celjem se bo začel ob 17.15, iz jesenskega dela imamo iz dveh medsebojnih obračunov štiri osvojene točke.
“Celje ima nekoliko spremenjeno ekipo, ki pa je ne moremo gledati skozi zadnja rezultata. Ogledal sem si njihovo tekmo v sredo proti Aluminiju, a je bilo težko na takšnem igrišču priti do povezane igre. Ne smemo se pogovarjati, da so tekmeci v slabi formi, saj proti Mariboru vsi igrajo z dodatnim navdihom, kar je bilo doslej že večkrat opazno. Moramo biti 100-odstotni v naši izvedbi, to je zdaj najpomembnejše. Miselnost ni vprašljiva, je na najvišjem nivoju, toda to je treba potrditi na igrišču, kjer moramo pri vseh situacijah ostati zbrani.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15