Članek
Trenerjev napovednik naslednjega izziva: Maribor - Celje (Ljudski vrt, sobota, 17.15)
POKAZATI NAPREDEK
Foto: Grega Wernig
Zaključni del priprav. Popravki zadev, ki jih je treba izboljšati, utrjevanje dosedanjih načel v igri. Kako v boj s Celjani, kakšno je kadrovsko stanje? V napovedniku sobotnega obračuna v Ljudskem vrtu Mauro Camoranesi.

“Manjkata Perićić zaradi smrtnega primera v družini in Dervišević, ki še ni okreval po poškodbi. V primerjavi z zadnjo tekmo je znova nazaj Kronaveter, ki je vmes imel nekaj težav zaradi bolezni, zdaj pa bo z več treningi v boljšem stanju pripravljenosti. Veseli tudi spoznanje, da je kadrovsko stanje vse bolj spodbudno. Klinar vadi po individualnem programu in se bliža trenutku, ko bo spet z nami. Od sobote pa se bo lahko moštvu pridružil na treningih tudi Milec, ki bo po reprezentančnem premoru znova lahko med kandidati za nastop.”

Do sobotnega popoldneva pa so vse misli usmerjene k naslednjemu izzivu.
“Celje je ekipa, ki si zasluži spoštovanje in je ne gre podcenjevati. Ne gre jih ocenjevati skozi zadnji tekmi, igrišče v Kidričevem denimo ni omogočalo ustreznih pogojev za igro. Tokrat bodo pogoji neprimerno boljši in potrebujemo našo predstavo na visokem nivoju, brez nekaterih zadev v igri, ki nam ne grejo v prid.”

Pred nami je štajerski derbi št. 3 v letošnji sezoni: iz jesenskega dela imamo štiri točke. Po dveh remijih ob otvoritvi spomladanskega dela pa pri tekmovalnem cilju ni dileme: znova do polnega izkupička.
“Vsaka tekma je zgodba zase in novo poglavje. Z izjemo prvega polčasa v Domžalah je imela ekipa dober odziv. Storili bomo vse, da se nam ne dogaja več, da se znajdemo v zaostanku in moramo potem po 0:1 nadaljevati po težji poti, z večjo porabo energije. Skušamo popraviti določene pomanjkljivosti, z namenom, da bi napredovali. V vseh pogledih. Verjamem, da bo napredek opazen že v naslednji tekmi.”

Krog št. 22. Maribor – Celje. Ljudski vrt, sobota, 17.15.

24.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
44
Olimpija
44
DNŠ Mura
40
Domžale
36
Luka Koper
36
Bravo
33
Tabor Sežana
29
Celje
26
Aluminij
21
Gorica
15