Članek
kraj
datum
24.02.2021
stadion
Stadion Rajko Štolfa Sežana
sodnik
Obrenović Rade
gledalcev
1
0:4
VIDEO
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Tabor Sežana
NK Maribor
1
Koprivec Jan
3
Ristić Marko
4
Grobry Doukoure Kevin
10
Tolić Tom Alen
13
Briški Mihael
18
Nemanič Klemen
23
Krivičić Marko
25
Stančič Dino
33
Salkić Erik
88
Mihaljević Dominik
97
Djalo Balde Aldair Adulai
1
Ažbe Jug
7
Rok Kronaveter
8
Alexandru Cretu
9
Marcos Magno Morales Tavares
15
Jan Repas
20
Gregor Bajde
23
Žan Kolmanič
47
Andrej Kotnik
55
Špiro Peričić
66
Ilija Martinović
96
Felipe Silva Correa dos Santos
 
Začetek nove vijol'čne zgodbe v velikem slogu
CB 24 TABOR - NK MARIBOR 0:4 (0:1)
Foto: Grega Wernig
24.2.2021. Sežana. Prva Liga Telekom Slovenije, 23. krog. Sodnik: Rade Obrenovič (Ljubljana). Pomočnika: Goran Mikača (Višnja Gora) in Tomaž Černe (Celovec). Četrti sodnik: Martin Matoša (Notranje Gorice). Delegat: Gojko Setnikar (Ljubljana).

CB24 TABOR SEŽANA: Koprivec, Nemanič, Briški, Ristić, Salkić, Mihaljević (69' Aliaj), Krivičić (69' Sever), Grobry, Tolić (61' Tolić), Djalo Balde (77' Fahd), Stančič (77' Stanković). Klop: Rener, Hlad, Aliaj, Sever, Stare, Fahd, Stanković, Pogba. Pomočnik trenerja: Nace Kosmač.

NK MARIBOR: Jug, Felipe Santos, Martinović (80' Uskoković), Peričić, Kolmanič, Cretu, Repas, Kotnik (46' Matko), Bajde (58' Požeg Vancaš), Kronaveter, Tavares (58' Mlakar). Klop: Handanović, Uskoković, Koblar, Obreht, Guerrico, Požeg Vancaš, Mlakar, Matko. Trener: Saša Gajser.

Strelci: 0:1 Bajde (18), 0:2 Mlakar (59), 0:3 Mlakar (62), 0:4 Repas (75)

Rumeni karton: Tavares (2), Mihaljević (35), Repas (38), Djalo Balde (42), Nemanič (62)

Po spremembi pri vrhu strokovne piramide se začenja nova vijol’čna zgodba. Oliver Bogatinov ni več športni direktor, Mauro Camoranesi ni več trener. Moštvo bo na današnji tekmi vodil Saša Gajser, ob njem na klopi novi športni direktor Marko Šuler.

Kadrovske novice: v boj, da obrnemo rezultatsko krivuljo, brez kaznovanega Pihlerja. Zaradi poškodb manjkajo Vrhovec, Dervišević, Klinar in Pirić, Milec še nima pravice nastopa, Mitrović ostaja v procesu okrevanja. Začetek tekme ob 13.30.

Vse o dogajanju v Sežani
1' gremo Maribor!
2' takoj razburjenje ob stranski črti: najprej je Ristić s prekrškom zbil na tla Bajdeta, v nadaljevanju akcije pa prekršek Tavaresa in - rumeni karton
4' Djalo Balde s prvim poskusom z razdalje, mimo desne vratnice
5' prvi v priložnosti Tavares, po dolgi podaji je bil v domačem kazenskem prostoru v dvoboju z Nemaničem, ki je blokiral njegov poskus in odbil v kot
10' po prodoru in vztrajnosti Bajdeta do novega poskusa Tavares, z uspešnim posredovanjem na pravem mestu vratar Koprivec

0:1 BAJDE (18)
Goool! Po odločnem, aktivnem začetku ustrezna nagrada v obliki vodilnega zadetka. Repas je z roba kazenskega prostora podal na desno stran, Bajde se odločil za udarec in žogo ob vratnici usmeril v mrežo.

30' Mihaljević iz prostega strela s 30m, čez prečko
35' brutalen prekršek Mihaljevića nad Cretujem, buren odziv vseh na igrišču, toda sodnik Obrenović je posegel le po rumenem kartonu...
38' rumeni karton zdaj za Repasa, zaradi prekrška nad Stančičem
45' priložnost za gostitelje, po podaji Tolića do zaključka Stančič, na pravem mestu Jug

KONEC PRVEGA POLČASA

46' v 2. polčas z eno spremembo v moštvu: Matko namesto Kotnikaice
50' odločno tudi po vrnitvi iz slačilnice, ob predložku Bajdeta poskus Kronavetra z glavo, iz težkega položaja ne dovolj natančno
51' po protinapadu do zaključka gostitelji, Tolić čez prečko
57' po kotu najvišji v skoku Nemanič, žoga čez prečko
58' da ohranimo visoko ritem, še 2 menjavi: v igro Mlakar in Požeg Vancaš, z igrišča Tavares ter Bajde

0:2 MLAKAR (59)
Goool! Po odzivu s klopi takoj še odziv na igrišču: Mlakar z izjemnim samostojnim prodorom s sredine igrišča do gola, zadel je z natančnim udarcem po tleh v levi zgornji kot.

0:3 MLAKAR (62)
Goool! Ob tem pa kar precejšnja dilema: kateri izmed dveh zaporednih golov je lepši. Po dolgi podaji Cretuja je Mlakar spretno prišel do položaja za udarec, potem pa atraktivno poslal žogo čez vratarja Koprivca ob levi vratnici.

71' po dveh zaporednih kotih so Sežančani zatresli našo mrežo, toda iz prepovedanega položaja, zadetek Nemaniča je bil razveljavljen

0:4 REPAS (75)
Goool št. 4 je bil znova evrogol! Po akciji Mlakarja in Kronavetra žoga do Repasa, ki je z 20m z izjemno natančnostjo nameril v levi zgornji kot. Neubranljivo.

80' menjava št. 4: Martinović z igrišča zaradi poškodbe, v končnici v obrambno vrsto Uskoković
84' Mlakar znova v hitrem prodoru, tokrat Koprivec s pravočasnim posredovanjem

KONEC TEKME52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24