Članek
Predstavitev trenerja v Ljudskem vrtu: pogodba do 2024, prvi trening z moštvom v ponedeljek
SIMON ROŽMAN ZA NOVO VIJOL’ČNO POT
"Klub ima vsebino in dušo, imamo skupen cilj, da se približamo uspešni preteklosti"
Foto: Miha Vidrih
Gremo na novo vijol’čno pot: novi vodja strokovnega štaba v Ljudskem vrtu je Simon Rožman. Trener, ki ga ni treba posebej predstavljati. Pri 37 letih že 256-krat na klopi (z visokim povprečjem točk na tekmo - 1,71), s trofejama v dveh klubih (slovenski pokal z Domžalami, hrvaški pokal z Rijeko) in s svežimi izkušnjami z igranjem v skupinskem delu evropskega tekmovanja (UEFA Europa League 2020/21, Rijeka). Najmlajši trener v letošnji evropski ligi pa je bil na pragu podviga že v sezoni 2017/18, ko je Domžalčane popeljal do play-offa UEFA Europa League, kjer so izpadli šele proti poznejšemu finalistu Marseilleu.

“Bili smo že nekaj časa v pogovorih in se pri idejah glede na pot, ki smo si jo zastavili, hitro uskladili. V resnih kombinacijah je bil tudi Saša Gajser, a zaradi težav z licenco ne more biti dolgoročnejša rešitev. Odločili smo se za Simona Rožmana. Rezultati in zgodovina povejo svoje, vsak dan se ne ponudi možnost dobiti tako uspešnega, mladega trenerja, z zanimivo vizijo. Predvsem pa deloholika, ki je popolnoma predan klubu in svojemu delu. To je bila priložnost, ki jo je bilo vredno izkoristiti. Ker je bila želja obojestranska, je bila odločitev zelo lahka. Maribor gre na novo pot, Simon dobro ve, kaj je Maribor, v kakšno okolje prihaja in ko sestaviš vse skupaj, so zadeve dobro zastavljene. Dela je ogromno, tega se zavedamo vsi v klubu, zaveda se Simon in se morajo tudi igralci,” je ob predstavitvi novega trenerja poudaril športni direktor Marko Šuler.

Pred sedmimi leti je bil najmlajši trener v slovenski ligi, vmes smo se srečevali na nasprotnih straneh, ko je uspešno vodil Celje in Domžale, zdaj začenjamo skupno zgodbo. Z neizmerno energijo in velikim motivom.
“Najprej bi se rad zahvalil klubu za zaupanje. Prvi vtis je izreden, namenjena mi je bila lepa dobrodošlica. Ponosen sem, da sem postal vodja strokovnega tima v izjemnem klubu. Zavedam se svoje odgovornosti, po drugi strani pa z delovnim timom prinašamo energijo, znanje, veliko srce, da bi v bližnji in daljnji prihodnosti bili uspešni ter izpolnili klubske cilje. Klub mi je predstavil svoj projekt, analiziral sem zadeve in sprejel izziv. NK Maribor ima vsebino in dušo, vedno kakovosten igralski kader. Imamo skupen cilj in velik motiv, da se približamo uspešni preteklosti kluba. Maribor je vedno pokazal svojo top kvaliteto, ko je bila prisotna kolektivna energija, kar se čuti tudi zdaj. Nedvomno je naša želja, da bi zgradili dolgročno zgodbo, vzpostavili prepoznaven slog igre. Cilji so postavljeni zelo visoko, vendar so uresničljivi,” je v prvi izjavi kot trener NK Maribor dejal Simon Rožman.

Sklenjen je dogovor o triletnem sodelovanju, prvi trening pod taktirko novega stratega bo v Ljudskem vrtu v ponedeljek. V sredo pa odhaja moštvo na priprave v Čatež.
34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26