Članek
Aktiviranje notranjih rezerv: v Čatežu se je moštvom na treningih pridružil tudi Rudi Požeg Vancaš
VEMO, DA MORAMO IGRATI HITREJE
"Ne dvomim, da se bomo hitro privadili na trenerjeve zahteve"
Foto: Grega Wernig
Običajno Moravske Toplice, tokrat Čatež. Vijol’čna četa se je umaknila na enotedenske mini priprave iz Maribora v novo pripravljalno bazo, kjer je moštvo že od prvih delovnih ur na visokih obratih.

“Tukaj sem prvič na pripravah, spomnim se, da sem enkrat igral le prijateljsko tekmo. Vreme je super, imamo odlične pogoje za delo, dela se dobro, prisotna je pozitivna energija in ne dvomim, da bo tako ostalo tudi do konca našega bivanja v Čatežu,” o prvih vtisih Rudi Požeg Vancaš, ki sodi k aktiviranju “notranjih rezerv”.

“Veseli me, da se vračam, spet je z nami tudi Milec, ki je manjkal dlje časa. Zaradi poškodbe sem bil dva tedna brez treningov, potem začel delati individualno. Ob prihodu v Čatež vadim s polno obremenitvijo, oddelal sem prva treninga z ekipo. Počutje je dobro in upam, da bo tako tudi v prihodnje. Zavedam se, da bom potreboval še kakšen teden do želenega stanja in verjamem, da bom potem pripravljen za vrnitev v tekmovalni ritem.”

Spoznavanje novega trenerja z igralci in igralcev z novim trenerjem zaenkrat poteka po načrtih. Z jasno zastavljenim namenom: poskrbeti za vijol’čni finiš sezone.
“Vsak trener ima in prinaša nekaj svojega, drugačnega. Ne dvomim, da se bomo hitro privadili na zahteve Simona Rožmana. Želi, da igramo hitreje, ob pogovorih nam je pokazal tudi videoposnetke, da smo to počeli že prej, ampak smo premalokrat ponavljali. Treningi so temu primerno zelo intenzivni, več je sprintov. Včasih smo na postavljene obrambe igrali prepočasi, to moramo spremeniti in bolj izkoristiti našo hitrost. Skušali se bomo skozi skupne delovne dneve čim bolj povezati in odigrati teh devet finalnih tekem, ki sledijo, na najboljši mogoč način. Na prejšnje predstave je vplivalo tudi tisto obdobje, ko je veliko igralcev moralo v karanteno. Ta premor nam je prišel prav in verjamem, da bomo imeli že od tekme v Kidričevem boljšo podobo na igrišču.”
34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26