Članek
S trenerjem o poteku aktivnosti v Čatežu: delovno spoznavanje in razumevanje situacije
OBLIKUJEMO NOVO PODOBO
Foto: Grega Wernig
“Čas, ki ga skupaj preživljamo, je namenjen delovnemu spoznavanju. Ogromno je posredovanja informacij, oblikujemo novo podobo moštva. To je dobrodošlo obdobje za trenerja, za celoten strokovni štab, da v najkrajšem možnem času vzpostavimo pravila, ki bodo veljala in predviden način igre. Fantje so zelo prizadevni, razumejo situacijo in so pripravljeni vse narediti, kot je treba, da bi klub v finišu prvenstva izpolnil zastavljene cilje,” o trenutnem utripu iz Čateža Simon Rožman.

Na 25-članskem seznamu v pripravljalni bazi so Jug, Handanović, Sušak, Mitrović (individualni program), Peričić, Uskoković, Koblar, Milec, Guerrico, Vrhovec, Pihler, Dervišević, Repas, Felipe Santos, Požeg Vancaš, Kotnik, Kronaveter, Mlakar in Tavares, ob vratarju Samu Pridgarju pa so izmed mladincev z moštvom tudi Belmin Bobarić, Žiga Obreht, Gal Gorenak, Vid Koderman in Nejc Ajhmajer. Manjkajo udeleženci reprezentančnih akcij (Matko, Martinović, Cretu, Pirić) in poškodovana Klinar ter Bajde.

“Od začetka našega skupnega druženja je odpadel Klinar, zaradi težav s kolenom, ki se vlečejo že nekaj časa. Pripravljalno bazo pa je po poškodbi stegenske mišice moral zapustiti tudi Bajde. Žal so prve novice neprijetne, čaka ga večtedenski premor. Smo dosledni, a tudi potrpežljivi pri trenažnem procesu. Ohraniti želimo igralce zdrave, hkrati pa vztrajati pri začrtani poti, ko želimo, da igralci v tej fazi pridobijo osnovne informacije, na kakšen način bi želeli v prihodnje funkcionirati.”

Bivanje v Čatežu bo namenjeno maksimalnemu izkoristku treningov, pripravljalne preizkušnje ni na sporedu.
“Tekme glede na razpoložljivost terminov in morebitnih nasprotnikov ni bilo mogoče izpeljati, a to v tej situaciji ni moteče. Sledili bomo svojemu programu glede ciklizacije in periodizacije ter priprave na nadaljevanje prvenstva. V tem trenutku je z moje strani prisotno veliko zadovoljstvo ob začetku, ki sem si ga lahko le želel. Imamo čas za skupno vadbo, pogoji so odlični in verjamem, da bi lahko že s tekmo v Kidričevem uspešno začeli novo obdobje ter se približali skupnemu cilju: da bi spremljali Maribor, kot si ga želimo videti.”
34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26