Članek
Špiro Perićić o utrjevanju povezanosti moštva na pripravah in postavljanju novih temeljev
NOVA ŽELJA PO DOKAZOVANJU
"Vedeli smo, da moramo dobro izkoristiti te dneve"
Foto: Grega Wernig
Zadnje delovne ure v Čatežu. Moštvo je na visokih obratih, prvenstveni premor je postal priložnost za postavljanje novih temeljev.

“Nismo vajeni tako dolge prekinitve prvenstva. Ti trije tedni bodo za nas kot priprave, saj smo številni igralci v Turčiji izpustili določeno obdobje zaradi okužb. Ta premor je najbrž med vsemi najbolj prišel prav nam, vedeli smo, da moramo dobro izkoristiti te dneve. Vmes nismo želeli iskati alibijev, toda opazno je, da nismo bili pravi v zadnjih dvajsetih, tridesetih minutah tekem, kar je bil prej naš zaščitni znak. Postopoma smo se vračali po bolezni in izolaciji, manjkalo pa nam je moči, saj smo takoj po nekaj treningih že začeli igrati,” poudarja Špiro Peričić v pogovoru o trenutnem vijol’čnem utripu in uspešnem izkoristku časa v pripravljalni bazi.

“Imamo privilegij, da smo lahko v teh razmerah opravili tako uspešne priprave. Igralci smo v dneh, ki jih preživljamo skupaj, le še utrdili povezanost. Strinjamo se, da prevladuje zadovoljstvo ob trenutnem stanju. Pogoji so vrhunski, igrišče je v odličnem stanju, vse je s klubske strani podrejeno nam in naša naloga je, da storimo vse za boljšo podobo na igrišču v prihodnjem obdobju. Z nami je tudi precej mladih igralcev, opazno je, da imajo ob želji tudi nadarjenost in kakovost. Ta preskok iz mladinskega v članski nogomet je vse prej kot lahek, zato smo starejši igralci tukaj, da pomagamo in jih podpremo.”

Vstopili smo v drugi teden aktivnosti pod taktirko novega trenerja, kakšni so uvodni vtisi?
“Na treningih pod vodstvom Simona Rožmana in spremenjenega strokovnega štaba je opazna nova energija, hkrati pa velika želja po dokazovanju vsakega igralca. Z namenom, da se pridobi zaupanje trenerja in izbori mesto v ekipi. Prisotne so nove zahteve v igri, novi motivi. Vse gre v dobro smer. Smo pa dobro opravili tudi obdobje, ko je moštvo vodil Saša Gajser. Sledimo zahtevam, ki jih klub zastavi. Nič ni vplivalo na nas niti v trenutkih, ko se je čakalo, kdo bo potrjen kot trener. Vedeli smo, kaj moramo početi. Dvigniti je treba fiziko, stopnjo pripravljenosti. Zato je pomembno, da vsak iztisne iz sebe zadnji atom moči in da spoštujemo grb, ki ga nosimo na dresu.”

Špiro Peričić je sodil v zadnjem obobju med osmoljence vijol’čne slačilnice, a je ostal pri načelu – ni predaje.
“Koronavirus, smrtni primer v družini, zlomljen nos… Neverjetno, kaj vse se je zgodilo in razumljivo pustilo posledice. Izpustil sem veliko treningov, kar je bilo opazno, zato so bile kdaj tudi med tekmo težke noge. Toda življenje gre naprej, moraš ostati vztrajen in osredotočen. Zato je pomembno, da vsi, ki smo bili v zaostanku, pridemo zdaj do ustrezne fizične pripravljenosti in da smo v najboljši mogoči podobi ob nadaljevanju prvenstva.”

Ob nadaljevanju prvenstva sledi spomladanski finiš, pestra zadnja četrtina.
“Veliko tekem je še do konca prvenstva. Ne gledamo, kdo je pred nami in koliko zaostajamo. Moramo biti osredotočeni predvsem in le nase. Spomnimo se, da smo lani vmes bili že na -11, a smo se vrnili v boj za naslov. Oddelati moramo vsako posamezno tekmo in verjamem, da se bo sezona na koncu dobro razpletla.”
27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
51
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
35
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19