Članek
S trenerjem o temeljih iz Čateža, trenutnem vijol’čnem utripu in prilagajanju na novonastale razmere
KONTINUITETA DELA DAJE REZULTATE
Foto: Grega Wernig
Kako naprej, kakšen je trenutni utrip Ljudskega vrta? Po prejemu informacije, da je nogomet ustavljen, se je bilo treba sprijazniti z novonastalimi razmerami. Simon Rožman o najaktualnejših temah z mešanimi občutki.

Najprej s trenerjem o pozitivnem delu: o dnevih v pripravljalni bazi in postavljanju novih temeljev.
“Vmes smo v zelo pomembnem trenutku imeli možnost za umik, saj je bil Ljudski vrt zaseden zaradi evropskega prvenstva U21. V Čatežu smo našli svoj mir in izkoristili možnost za začetek medsebojnega spoznavanja. Fantje se zavedajo situacije, ko bo spet čas za nogomet, bo pred nami 9 finalnih tekem. Temu primeren je bil odziv. Najprej smo vzpostavili zadeve izven igrišča, z določitvijo pravil obnašanja, kriterijev profesionalizma, delovanja v skupini. Skupna zgodba je dobro stekla, naslednji cilj je zastaviti, kako funkcionirati na igrišču.”

O zadovoljstvu z odzivom igralcev, trenutno pripravljenostjo moštva.
“Analiza zdravstvene službe je potrdila, da so bili prisotni primanjkljaji zaradi znanih dogodkov iz prejšnjega pripravljalnega obdobja. Igralci se tega zavedajo, zato smo se lotili procesa dela za dvig pripravljenosti, pri katerem je potrebna tudi ustrezna mera previdnosti. Gre za spremembo trenažnega procesa, zato je bilo prisotno določeno prilagajanje. Opravljeno je bilo vse, kar smo načrtovali. Seveda pa vsega ne gre doseči čez noč. Žal so se pojavile težave s poškodbami pri Klinarju in Bajdetu, tako da povsem brez zapletov ni šlo. Je pa ekipa potrdila kvaliteto, željo po delu in dokazovanju. Ustvarili smo pozitivno, delovno ozračje. Cilji kluba so jasni, znani. Verjamem, da jih s skupnimi močmi lahko uresničimo.”

Po dobro oddelanem tednu v Čatežu pa soočenje z neprijetno situacijo. Namesto zaključnega dela priprav in sobotnega gostovanja v Kidričevem smo se morali prijazniti z zaprtjem na državni ravni, ki ni obšlo nogometa. Z začasno prekinitvijo prvenstva, a hkrati tudi zaustavitvijo trenažnega procesa…
“Nedvomno gre za velik udarec. Kontinuteta dela daje rezultate, ta prekinitev je privedla do neprijetne situacije, zato se zdaj odpira kar nekaj bolečih tem. Toda ves čas v pokoronskem nogometu poudarjamo pomen prilagajanja, enako velja tudi v tem primeru. Moja naloga je, da to ne vpliva na moštvo. Morali smo se posvetiti organizaciji dela v prihodnjih dneh, individualno, kot v času prvotnega zaprtja. Vodstvo tekmovanja se bo ubadalo s tem, kako nadaljevati sezono in sestaviti koledar z novimi termini. Naša naloga je, da v tej fazi na daljavo ohranimo pripravljenost, kolikor je mogoče, da razmišljamo o igralcih, strategiji igre. Moramo se sprijazniti z novonastalimi razmerami, Maribor mora biti pripravljen za igro, kdajkoli bo prva tekma. To je naš način razmišljanja, ne bomo iskali alibijev. Enako stališče želimo prenesti na igralce. Nobene zadeve ne smemo prepustiti naključju, zavedamo pa se svojega poslanstva. Ne morem soditi o odločitvah na najvišji ravni, ampak bi si želel, da bi odgovorni prisluhnili športu. Ostajam optimist in verjamem, da se bodo zadeve spremenile na način, da bomo kmalu dobili možnost za nadaljevanje aktivnosti ter tekmovanja.”
27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
51
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
35
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19