Novica
Akcija na pobudo nogometnih prvoligašev: Šport ni problem. Šport je rešitev!
TEČEM ZA ŠPORT!
Foto: Drago Wernig
Šport je doslej poskrbel za neprecenljivo prepoznavnost Slovenije v svetu brez izdatnih vlaganj, ampak z neizmernim trudom vsakega posameznega športnika in športnega delavca.

Športniki se popolnoma zavedamo, da je zdravje ljudi na prvem mestu in mora biti prioriteta vseh, ki odločajo. To smo dokazali, saj smo se ves čas vestno držali vseh sprejetih ukrepov, mnogi med nami so se znotraj svojih panožnih zvez držali še mnogo strožjih pravil, velika večina med nami pa je bila velik del lanskega leta popolnoma neaktivna. Zato enostavno ne moremo prezreti dejstva, da ukrepi med seboj niso usklajeni in med drugim škodijo tudi slovenskemu športu.

Z akcijo Tečem za šport! želimo opozoriti na zelo hitro poslabševanje položaja športnikov, športnih društev in zvez, na zaskrbljujoče podatke o slabšanju motoričnih sposobnosti slovenskih otrok in na dejstvo, da se po odprtju na začetku leta veliko otrok ni vrnilo k športni aktivnosti. Opozoriti želimo, da navkljub številnim predlogom in pozivom s strani športa, šport ni zajet niti v enem izmed do sedaj sprejetih t.i. PKP-jev. Opozoriti želimo, da je šport v težavah in nujno potrebuje pomoč.

Šport ni problem. Šport je rešitev!
27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
51
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
35
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19