Članek
Stališče NK Maribor o prometni nesreči, v kateri je bil udeležen Aljoša Matko
OBŽALOVANJE IN ŠE VEČJA OZAVEŠČENOST
Potrdili smo, da se je v sobotnem večeru na cesti Metlika – Črnomelj zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen igralec NK Maribor Aljoša Matko. Aljoša v nesreči ni bil poškodovan, smo pa z velikim obžalovanjem sprejeli informacijo o tem, da so poškodbe utrpeli preostali udeleženci. Zadeve spremljamo, vsi v klubu smo z mislimi s poškodovanimi in njihovimi družinami.

Zaradi šokantnega dogodka se mladi slovenski reprezentant ni pridružil moštvu ob začetku aktivnosti v ponedeljkovem dopoldnevu in je ostal v družinskem krogu. Aljoša se zaveda, da je z vožnjo ob neprilagojeni hitrosti storil hud prekršek. Vsi, še posebej pa športniki kot javne osebnosti morajo biti zgled mladim, celotni družbi in od vsakega našega člana pričakujemo, da spoštuje pravila, tako zaradi lastne kot zaradi varnosti vseh udeležencev prometa. Zdaj je v ospredju predvsem skrb za zdravje vseh vpletenih v sobotno nesrečo, vsa morebitna dodatna vprašanja in informacije pa so v pristojnosti ustreznih organov.

“Nesrečo, ki se je zgodila, iskreno obžalujemo. Aljoša je z nesprejemljivim početjem ogrozil sebe in druge, teže prekrška se vsi skupaj dobro zavedamo. Vsem poškodovanim želimo hitro, uspešno okrevanje, kot klub pa se zavedamo družbene odgovornosti. Naloga kluba ni le vzgoja nogometašev na igrišču, ampak tudi izven igrišča. Ozaveščenost v prometu je tema, ki je bila že doslej med prioritetnimi, očitno pa ji bomo morali tudi v prihodnje v sodelovanju z vsemi pristojnimi organizacijami namenili še več pozornosti. S poučnimi projekti za zdajšnje in bodoče mlade voznike, več informacij o naslednjih korakih pa bomo posredovali v prihodnjih dneh,” je ob neprijetnem dogodku povedal športni direktor Marko Šuler.
34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26