Članek
S trenerjem o zadovoljstvu ob ponovnem zboru moštva in pripravam na petkovo premiero
VRNITI ENERGIJO IN OSREDOTOČENOST
Foto: Grega Wernig
Rahljanje ukrepov po državi pomeni najlepšo novico za šport. S ponedeljkom tako začetek novega poglavja tudi v Ljudskem vrtu, treningi znova potekajo po predvidenem programu in ustaljenem načrtu.

“Prvih 14 dni našega sodelovanja je bilo spodbudnih, s spoznavanjem in začetkom oblikovanja nove zgodbe. Po zadovoljivih prvih vtisih se je zgodil v športnem žargonu rdeči karton za vse skupaj, z vmesnim prisilnim premorom, ki glede na pomen kontiunitete pri delu nikdar ni prijeten. Veseli smo, da je to obdobje za nami. Imamo malo časa, da pred petkovim začetkom tekmovalnega dela povrnemo osredotočenost, nam pa je naloga olajšana, saj so igralci pripravljeni in zelo motivirani. Predvsem pa imamo pred seboj skupen cilj, kako odigrati ta finiš sezone,” je ob ponovnem zboru poudaril Simon Rožman, ki bo s sodelavci ob prilagajanju na nove razmere pripravil moštvo na silovit ritem, ki sledi ob ponovnem zagonu nogometa.

Otvoritev novega poglavja bo po uskladitvi koledarja že v petek, z gostovanjem pri Aluminiju v Kidričevem.
“Naša naloga je vrniti energijo, osredotočenost, vse zadeve, ki so se nakazovale v uvodnem delu. Verjamem, da nam to lahko uspe in že na prvi tekmi je treba pokazati pravo podobo. Moramo biti hvaležni, da glede na razmere lahko igramo. Veselimo se vrnitve na igrišče in našega skupnega tekmovalnega začetka. Glede na okoliščine takoj vse še, razumljivo, ne bo na svojem mestu, toda želja, energija, delovna vnema in začetki skupne zamisli morajo biti opazni.”

Trenerjeva uvodna spoznanja v pričakovanju premiere na vijol’čni klopi ostajajo pozitivna. Koliko blizu je odločitev o izoblikovanju začetne enajsterice?
“Dobil sem potrditev določenih zadev ob vpogledu v moštvo, še vedno pa je nekaj odprtih vprašanj. Dela je ogromno, s prizadevnostjo in vloženim trudom pa smo lahko zadovoljni. Ne bi razmišljal za nazaj, gledam le, kako naprej. Model igre je znan, sledili bomo uresničitvi cilja. Konkurenca za mesta v ekipi je huda, vsak izmed fantov premore dovolj kvalitete, saj v nasprotnem primeru ne bi bil tukaj. Veselim se tekem, fantje imajo ob potencialu tudi notranje rezerve, da igrajo boljše, kot je bilo morda vidno v preteklem obdobju. Ta motiv je zelo prisoten, naloga štaba pa je, da usmerimo energijo v pravo smer. Širina kadra bo zelo pomembna, naša naloga pa je, da minutažo razporedimo po tekmovalni logiki in glede na mero profesionalizma, kar zadeva odnos do dela ter igre,” je poudaril trener.
34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26