Članek
Aleks Pihler o vrnitvi nogometa, zahtevah novega trenerja in silovitem ritmu, ki sledi
NOV ZAGON POTRDITI NA IGRIŠČU
"Kar je bilo, je zdaj za nami in pomemben je le petek"
Foto: Grega Wernig
Spet je živahno v Ljudskem vrtu. Ponovno odprtje športnih aktivnosti je vrnilo moštvo na skupne treninge, a tudi dobro razpoloženje.

“Nihče si ni želel tega. Zadeve so se zgodile, k sreči minile in nesmiselno je zdaj gledati nazaj. Morali smo se prilagoditi, česar smo že vajeni v zadnjem letu. Kar je bilo, je zdaj za nami in pomemben je le petek. Vse bomo naredili, da dobro začnemo novo zgodbo in pridemo do treh točk ob nadaljevanju prvenstva,” o novem vijol’čnem poglavju Aleks Pihler.

Vmesna prekinitev prvenstva je prinesla tudi spremembo terminov zadnje četrtine prvenstva, ritem bo neizprosen.
“Časa, da bi se tekmovanje še dodatno zavleklo, ni več. Pričakovali smo, da se bo hitro začelo s tekmami in se na nek način že pred potrditvijo novega razporeda pripravili na to, kar sledi v prihodnjih tednih. Ob igranju dveh tekem tedensko časa za trening ne bo veliko oz. ga sploh ne bo. Šli bomo naprej z razmišljanjem od tekme v tekmo, z namenom osvojiti čim več točk in s ciljem, da se vrnemo na vrh lestvice.”

Boj za naslov prvaka nadaljujemo z novim trenerjem. Kakšna so dosedanja spoznanja ob uvodni fazi sodelovanja s Simonom Rožmanom?
“Edina pozitivna zadeva tega podaljšanega premora je, da smo imeli več časa, da se boljše spoznamo. Dobro smo dojeli in sprejeli vsebino, ki se zahteva od nas. Vemo, kaj moramo, trener je predstavil svoje zahteve in verjamem, da bo naša podoba na igrišču dobra. Kot pri vsakem trenerju je prisotna nova energija, bo pa treba doslej storjeno potrditi na igrišču. V strokovnem štabu so storili vse za uspešno postavljanje novih temeljev, mi sledimo zahtevam, potrebujemo pa pravi tekmovalni odziv, točke, kajti brez želenih rezultatov ne bo primerne podkrepitve dobrega dela.”
34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26