Članek
Blaž Vrhovec med zaključnim delom priprav na petkov dvoboj z Aluminijem
ZAČETI, KOT SE ZA MARIBOR SPODOBI
Foto: Grega Wernig
Spet je čas za nogomet. Po podaljšanem premoru se tekmovanje nadaljuje, prišel je trenutek vrnitve na igrišče in za vračanje občutkov, ki jih dolgo ni bilo. Nazadnje 14. marca.

“Res je dolgo časa minilo od zadnje tekme, komaj čakamo, da se začne zares, da se vrnemo v boj za točke. Upam, da že v petek začnemo, kot je treba in kot se spodobi za Maribor. S tremi točkami,” poudarja Blaž Vrhovec med zaključnim delom priprav na petkov dvoboj z Aluminijem.

Prva tekma je vedno specifična, po vsakem premoru. Iz našega zornega kota pa gre v različnih pogledih za nov začetek, tudi zaradi predstavitve moštva pod taktirko Simona Rožmana. Trenerja, ki ga Blaž dobro pozna.
“Njegov način dela se ni veliko spremenil, odkar sva sodelovala v Celju. Je pa opazno, da je v vmesnem obdobju prestal veliko zadev in le še izpopolnil vse skupaj. Veseli me, da ponovno sodelujeva, toda najbolj pomembno bo to, da bomo vsi skupaj uspešni. Z rezultati, z zmagami. Na to smo najbolj osredotočeni.”

Koliko drugačen je lahko Maribor v prenovljeni podobi?
“Toliko, da osvojimo več točk, kot smo jih pred premorom. V teh devetih tekmah zadnje četrtine prvenstva šteje le rezultat. To je glavni cilj in edino vodilo. Kakšna bo podoba moštva na igrišču, ni v ospredju. Samo da uresničimo tekmovalni cilj.”

V zadnjo četrtino prvenstva vstopamo z dvema točkama zaostanka. In s spodbudnim spoznanjem, da lahko sami odločamo o svoji usodi.
“Glede na to, da je pred nami še en derbi, je vse v naših rokah. Nameni so jasni, ne skrivamo želje, da pridemo prvi do cilja. Toda z mislimi smo le pri naslednji tekmi. Da takoj začnemo z zbiranjem točk, se približamo tekmecem ali jih prehitimo. Da uresničimo končni cilj in vrnemo naslov prvaka v Maribor. Gremo korak po korak, najprej smo osredotočeni le na dvoboj z Alumijem.”
34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26