Članek
Trenerjev napovednik premiere novega vijol'čnega projekta: (Kidričevo, petek, ob 16.45)
DELO S TRENINGOV PRENESTI NA TEKMO
"Ne bom sprejel preračunljivosti ali premora znotraj tekme"
Foto: Grega Wernig
Več kot enomesečni tekmovalni premor se izteka, spet je čas za nogomet. Po podaljšani vmesni prekinitvi znova nadaljevanje prvenstva, za nas nov začetek z gostovanjem v Kidričevem. Petkov sosedski obračun pa bo tudi premiera za Simona Rožmana na vijol’čni klopi.

S trenerjem v napovedniku kroga št. 28 o dvoboju v Kidričevem: “Pričakujemo lahko nasprotnika, ki se bo odločil za zgoščeno postavitev na svoji polovici igrišča in iskal priložnost iz protinapadov. To je bila podlaga za našo pripravo tekme, večino časa pa smo namenili in ga namenjamo sebi. Imeli smo dovolj časa za spoznavanje, da odkrijemo karte in se osredotočimo na zadeve, ki jih želimo videti na igrišču. Aluminij se odlikuje z odlično organizacijo v fazi obrambe, mi pa moramo izkoristiti naše kvalitete.”

O nogometu po petih tednih...
“V športu je zelo pomembna kontinuiteta dela. V teh 40 dneh, ko verjamem, da je pred nami 12 tekem, želimo razporediti moči na način, da bi lahko delovali na najvišjih obratih. Širina kadra, ki nam omogoča izbor, hkrati zahteva, da je vsak maksimalen v minutaži, ki jo dobi. Ne bom sprejel preračunljivosti ali premora znotraj tekme. Seveda ne moremo pričakovati, da bo od 1. do 90. minute vse potekalo brezhibno. Verjamem pa, da bodo znotraj tekem dovolj dolga obdobja igre, ki bodo prinesla želen rezultat. Povratne informacije s treningov nam dajejo pozitivna spoznanja.”

O načrtu za uvodno fazo novega vijol’čnega projekta…
“Vse, kar smo počeli doslej na treningih, bomo skušali prenesti na tekmo. Smo en mesec brez tekmovalnega ritma, toda imeli smo dovolj časa za spoznavanje. Pomanjkljivosti, ki smo jih opazili, smo skušali odpraviti. Energetsko smo se dvignili, delovna vnema je bila na pravem nivoju, zdaj potrebujemo odziv na igrišču. S pravo mero energije in discipline. Čas, ki smo ga preživeli skupaj, je bil ravno pravšnji. Fante moram pohvaliti za prizadevnost, bodo pa tekme pokazale in morajo pokazati kvaliteto, ki jo ekipa premore. Naš dosedanji skupni čas smo razdelili med vse igralce, da čutijo, da so del pomembne zgodbe. Nihče ni privilegiran, nihče ni odpisan.”

O zadevah, ki jih ne želi videti: predvsem v fazi obrambe, kjer imamo doslej preveliko število prejetih golov…
“Disciplina v fazi obrambe je bila posebna tema v prejšnjih dneh, predvsem individualni primeri ob prejemanju zadetkov. Odkrito smo se pogovorili, pokazali zadeve za nazaj in načine, na katere je moštvo prejemalo zadetke ter za katere ne želimo, da bi se ponavljali. To je bila ena izmed obširnejših tem v preteklem obdobju. Posebej smo bili pozorni na drugi del prvenstva, po zimskih pripravah. Cilj je vse, kar smo počeli v zadnjem obdobju, združiti v ustrezno podobo na igrišču. Zadržati učinkovitost v napadalni fazi in biti bolj zanesljiv v obrambi.”

O sestavi moštva, izboru igralnega sistema…
“Ne bi rad razkrival zamisli. Naj bomo tudi mi neznanka nasprotniku po daljšem premoru."

In o tem, kako se bo vključeval Aljoša Matko po prometni nesreči…
“Matko ima podporo kluba in vseh nas. Priključil se je treningom, sprva po individualnem programu, a ga še ne bo med kandidati za nastop. Ostajam pri načelu, da igralec, ki ne oddela celotnega tedna z moštvom, ni v kadru za naslednjo tekmo.”

Aluminij - Maribor. Krog št. 28, Petek, ob 16.45.

34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26