Članek
Trenerjeva ocena premiere
IMELI ŽELJO IN ZAGON, (Z)MANJKAL JE GOL
Foto: Grega Wernig
Nov vijol’čni začetek z delitvijo točk in brez golov. Ob ponovnem zagonu tekmovanja in vrnitvi na igrišče smo šestič v letošnjem prvenstvu ohranili mrežo nedotaknjeno, nismo pa uspeli poskrbeti za odločilno potezo proti strnjeni, obrambno usmerjeni postavitvi Aluminija.

“Ostaja grenak priokus. Predvidevali smo, da bo šla tekma v tej smeri, ko bo treba na počasnejšem igrišču najti dobre rešitve proti zgoščeni obrambi nasprotnika. Čakali smo na to situacijo, lepše od enajstmetrovke si nismo mogli želeti, a žal nismo zadeli. V fazi obrambe smo bili dobro organizirani, je pa manjkala pika na i, saj smo prišli po tri točke,” o premieri v vlogi trenerja NK Maribor Simon Rožman.

Otvoritev je zaznamovala trda tekma, prostora ni bilo veliko.
“Zato smo na zgoščeno obrambo devetih, desetih domačih igralcev skušali hitreje, z enim ali dvema dotikoma v zadnji tretjini prihajati do bolj obetavnih situacij. Bili smo v kontinuiranem napadu, želja je bila prisotna, te fantom ne gre oporekati. Ogromno bo nihanj v tej zadnji četrtini prvenstva, smo pa za prvo tekmo imeli kar soliden tempo igre. Škoda zaradi neizpolnjene točkovne bere, ampak cilj v vsebinskem smislu je bil dosežen. Ostaja pa obžalovanje, da nismo zmagali.”

Usodna je bila tokrat bela točka.
Kronaveter in Dervišević sta bila po spletu okoliščin že izven igre, nad Mlakarjem, ki je bil določen kot izvajalec v tej postavi, je bil storjen prekršek. Ob nepisanem pravilu, da ne izvaja igralec, ki je priigral enajstmetrovko, je Tavares prevzel odgovornost, kot že tolikokrat pred tem. Ni mu uspelo, premalo učinkoviti so bili tudi nekateri drugi poskusi. Z zmago bi to energijo, ki smo jo izrazili, še močneje prenesli v naslednjo tekmo, moramo pa se takoj osredotočiti na nove izzive. Veliko se bo še dogajalo iz kroga v krog, nedvomno pa moramo biti bolj mirni pri zaključkih akcij. Tokrat bi morali biti še hitrejši v igri, kar pa je na tem gostovanju težje storiti. Znova se je izkazalo, da ekipe, ki morajo prevladovati, imajo tukaj težave.”

Kakšno je bilo vodilo pri izbiri enajsterice? Priložnost so dobili tudi nekateri igralci, ki so imeli v prejšnjem delu manjšo minutažo.
“Napovedovali smo, da bomo potrebovali vse igralce v tem finišu sezone. Z delom na treningih so si zaslužili zaupanje. Veliko bo rotacij, zato smo tokrat pri pripravi tekme razmišljali tudi o prekinitvah in o tem, kako z višino nevtralizirati skok. V končnici pa bi nato s hitrejšimi igralci in z nekaj več prostora prišli do obetavnejših situacij. Postava gostiteljev je pokazala njihov namen. Strategija tekme je šla v to smer, da bo domala vsaka žoga izbita na našo polovico igrišča. Z vso energijo, ki jo premoremo, smo šli v tekmo. Z menjavami smo omogočili ustrezen ritem tudi v drugem polčasu. Za željo, osnovni zagon ni pripomb. Prvi gol bi marsikaj olajšal in spremenil nadaljnji potek, vendar ga, žal, nismo dočakali.”

34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26