Članek
Martin Milec dočakal vrnitev na igrišče po več kot petih mesecih, a z mešanimi občutki
NE POMNIM, KDAJ S TAKŠNIM MOTIVOM
"Če se bomo vsi tako borili, iz srca, verjamem, da se bo dobro razpletlo"
Foto: Grega Wernig
Nismo dočakali zmage ob ponovnem zagonu nogometa, smo pa dobili novega, pomembnega aduta za finiš sezone. Martin Milec je nazaj, po prikazanem ni bilo opaziti, da je nazadnje igral 7. novembra lani.

“Dobro sem se počutil. V drugem polčasu, proti koncu tekme me je sicer nekoliko zmanjkalo, kar pa je razumljivo glede na pomanjkanje ritma, saj je od zadnjega nastopa minilo več kot pet mesecev. Fantom v slačilnici sem dejal, da se ne spomnim, kdaj sem bil nazadnje tako motiviran pred tekmo. Res sem dolgo in nestrpno čakal na vrnitev. Če se bomo vsi tudi v prihodnjih tekmah tako borili, iz srca, verjamem, da se bo v nadaljevanju sezone dobro razpletlo,” poudarja Martin Milec, ki je ob vrnitvi popeljal moštvo na igrišče v vlogi kapetana. Ni pa imel razlogov za popolno zadovoljstvo.

Kaj je (z)manjkalo za zmago?
“Morda spoznanje, da je žoga prepočasi krožila z ene strani na drugo okoli kazenskega prostora Aluminija. Tekmeci so dobro stali na igrišču in zapirali prostore. Tistih priložnosti, ki smo si jih ustvarili, nismo izkoristili. Nismo bili dovolj mirni pri zaključkih, imeli smo žogo za zmago, vendar je enajstmetrovka ostala neizkoriščena.”

Z drugim zaporednim remijem nismo izkoristili priložnosti za začasni prevzem vodstva na lestvici, boj za naslov prvaka nadaljujemo v torek v Ljudskem vrtu.
“Tudi na tekmah, ko sem bil izven kadra, se spomnim situacij, da nam v trenutkih, ko smo imeli možnost priti na prvo mesto, ni uspelo. Kot bi šlo za nekakšno psihološko blokado... Tudi tokrat se ni izšlo, a nimamo časa za predolgo razmišljanje o zamujenem. Čaka nas peklenski ritem v tem spomladanskem delu, nogomet ponuja dokaj hitro naslednjo priložnost. Že v torek sledi nova tekma in novo dokazovanje. Se pa zavedamo, da moramo proti Domžalam igrati boljše.”
34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26